Cahit Bozbay: Aldığımız her karar soruşturmalık oluyor

Cahit Bozbay: Aldığımız her karar soruşturmalık oluyor
Van Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı'nda meclis toplantısında konuşan Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay Müfettişlerden yana dert yandı ve aldıkları her kararın soruşturmalık olduğunu dile getirdi.
Van Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, "Müfettişler, meclis üyeleri hakkında soruşturma başlatıyor. 2010-2011 yılında teftişlerden geçmiş, hiçbir sakınca bulunmamış birçok meclis kararı yeniden ele alınarak aynı politika uygulanıyor. Mezarlık yerinden cami yerine, garaj yerinden parkların yerine kadar müfettişler hepsini soruşturma konusu yapıyor." ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı devam ediyor. Yapılan toplantıda DBP ve AK Parti'li meclis üyeleri hazır bulundu. Gündem maddelerinin görüşülmeye başlanmasına geçilmeden önce Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, dokunulmazlıklar, meclis üyeleri ve Büyükşehir olmadan önce Van Belediyesi meclisinin aldığı eski kararların soruşturma konusu olması hakkında açıklamalarda bulundu.

BOZBAY: HER KARAR SORUŞTURMA KONUSU OLUYOR

Müfettişlerin meclis üyeleri hakkında soruşturma başlattıklarını, meclis üyeleri ve kamuoyunun bilmesi için açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Bozbay, 2010-2011 yılında teftişlerden geçmiş, hiçbir sakınca bulunmamış birçok meclis kararının yeniden ele alınarak aynı politikanın uygulandığını söyledi. Bozbay, bunun bir sindirme, siyasi bir politika ve siyasi bir baskı olduğunu, siyasi baskılarla bu soruşturmaların yürütüldüğünü ifade ederek, mezarlık yerinden, cami yerine, garaj yerinden, parkların yerine kadar müfettişlerin hepsini soruşturma konusu yaptığını dile getirdi. "Halkın iradesini temsil eden bu meclisin çalışmalarını müfettiş soruşturmalarıyla ve benzeri tutumlarla sindirebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" ifadelerini kullanan Bozbay, meclisin siyasi bir irade olduğunu, bu siyasi iradenin de kentin iradesi olduğunu, müfettişlerin soruşturma açarak halkın iradesini kırmaya güçlerinin yetmeyeceğini belirtti.

"İYİ BİR YOL DEĞİL"

Son olarak milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuna değinen Bozbay, "Son günlerde tartışılan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından tutun da belediyelere kayyum atanmasına kadar bir bütünen Kürt siyasi hareketi üzerine bir baskı politikası yürütülüyor. Baskı politikasının ayaklarının tam oluşmadığını gördükleri yerde başbakanı bile görevden alabiliyorlar. Bu iyi bir yol değil. Tarih boyunca da bunu yaşadık, gördük. Bu tür baskılarla halkların mücadeleleri bitirilememiş, bitirilemeyecektir. Bu yöntemler ucuz yöntemlerdir, biz bu yöntemlerden bir an önce vazgeçmelerini salık veririz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine ile devam etti.

Kaynak: Prestij Gazetesi