BU GAZETECİLİK Mİ BİLEMEDİK!

BU GAZETECİLİK Mİ BİLEMEDİK!
VAN HABERLERİ - BU GAZETECİLİK Mİ BİLEMEDİK! - Haber niteliği taşır mı, kale almak gerekir mi bilemedik, ama yazdıklarımızın çıktığını görmek, gördüklerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Evet adaylar açıklanmadan önce bazı adaylar üzerinden algıya başlanmıştı aslında, bununla kalmadı tabi ,özellikle AK Parti aday adaylarını hedefe koyarak adaylar üzerinden yapılan tutarsız haberler ile bir algı oluşturmaya başlandı. 

Adaylar açıklanınca da istedği ve özellikle desteklediği ve desteklendiği adayların olmadığını görünce üzüleceğini ve dozajı arttırmaya başlayacağını söylemiştik.

Daha önceki haberimizde de altını çizerek belirtmiştik aslında, eğer belirlenen adaylar desteklediğiniz aday değilse,
bir şekilde tutarsızca ve aslı astarı olmayan boş beleş haberlerle algıya devam edip karşılık verilir diye, hakeza öyle de oldu.

Haber niteliği taşır mı, kale almak gerekirmi bilemedik, ama yazdıklarımızın çıktığını görmek, gördüklerimizi 
sizlerle paylaşmak istedik.

Boş beleş haberler ile uğraşmak yerine sahada habercilik yaparak doğruyu dile getirmek, varsa eksikleri tamamlamak gerek..

Bunun adı gazetecilik değil olamaz da zaten.. Sorsanız basın yayın organı gazeteci, baksanız değil, ama gerçekten de değil... 

Ha bu arada yazıp çizip sonra mazlumu oynamak da adetten sanırım...

Haber dediğiniz, insanları aydınlatıcı, doğrunun peşinden koşup gerçeği yansıtan bir lisan ile okura bunu yansıtmaktır, noktayı virgülü haber yapmak haberinizin nokta kadar değeri olmadığının kanıtırıdır vesselam..

Mesele başlığı atmak değil, içini doldurabilmektir.. 

Bunun adı Vanlıyım deyip, Van'ı savunduğunuzu iddia edip Vana zarar vermektir.

Tarafsız olmak kavramını benimsemek gerek!

Herkese eşit mesafede davranmanın adıdır tarafsızlık ve gerçek hakimiyet...

Bunu yapana sormak lazım,  " Sahi Van'daki diğer parti ve adaylarla aranız nasıl ?"