(AK Parti) Bursa İl Başkanı'ndan Tuşba Belediyesi'ne ziyaret

(AK Parti) Bursa İl Başkanı'ndan Tuşba Belediyesi'ne ziyaret
HABERVAN- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi ziyaret ettiler.

Bazı ziyaret ve istişarelerde bulunmak üzere Van’a gelen AK Parti Bursa İl Başkanı Torun ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, belediye gelişlerinde Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Tuşba Belediyesi meclis üyeleriile birim müdürleri tarafından karşılandılar. Başkan Özgökçe, AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Arslan ile partililerin de eşlik ettiği Torun ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Yetkililerine belediyenin kıt imkanlar ile iki yılda yaptıkları hizmetlerive hayata geçirilen projeleri ve gelecek üç yıl içinde yapacakları projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Yeni kurulan bir belediye olmalarına rağmen çok iyi çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, Tuşba’yı ve Van’ı hak ettiği yere getireceklerini söyledi. Şefaf ve hesap verebilirlik anlayış ile çalıştıklarını da söyleyen Başkan Özgökçe, “Görev gelince, ilk aşkla AK Belediyeciliğin şarktaki en uç ve ücra noktasında tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, odalar ve en önemlisi halkımızın her kesimi ile koordineli olarak el ele, omuz omuza çalışıyoruz” dedi.

Halka sundukları tüm bu mükemmel hizmetleri prefabrik yapılar ve Van Depreminde kalma konteynerlerde ürettiklerini dile getiren Başkan Özgökçe, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile kabinemizin birçok bakanını Van’ımızda ve Tuşba’mızda ağırladık. Tüm projelerimizi kendilerine anlattık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm bakanlarımızdan çok ciddi destekler ve sözler aldık. Bunların başında Tuşba’nın merkezini ve kalbini oluşturacağımız Et Balık Kurumu’nun yerinde en kısa zamanda Hizmet Binamızı, Spor ve Kültür Merkezi ile Sosyal ve Eğitim Tesislerimizi yapacağız. Bu konularda çok kıymetli Bursalı kardeşlerimizden ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız sayın üstadımız Recep Altepe ve Bursa Valimiz ve bir fahri vanlı olan sayın Münir Karaloğlu’nun verecekleri destekler ilebizler inşallah Tuşba’yı ve Van’ı hak ettiği yere getireceğiz. İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya gibi illerde belediyecilik anlamındaki en az 40 yıllık farkı kapatabilmek ve hayat standartlarımızı en üst seviyelere bu bölgelerde getirmek için muhabbet Şehri Tuşba’yı sıfırdan inşa ediyoruz. Çok büyük projelerimiz var. İnşallah Tuşba 2023’te bambaşka olacak. AKBelediyeciliğin farkını herkese Van’da göstereceğiz. Bölgemiz bir turizm ve kültür merkezidir. Buralarda çok ciddi bir kültürel zenginlik var. Bursa’dan huzurun ve kardeşliğinşehri olan Van’a iş ve istihdam ve turizm amaçlı planlı ve programlı ziyaretler bekliyoruz. Gelsinler ve bu güzel kültürel zenginlikleri görsünler. Tuşba’mız tıpkı Bursa gibi kadim Tarihi, kültürüile bir turizm kenti olarak misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Bölge ziyaretleri hakkında bilgi veren bilgi veren AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise Van’ı çok beğendiklerini söyledi. Bölgede kadim medeniyetlerin ve zenginliklerin bulunduğunu anlatan Torun, “Bu bölgeler ayrıca turizm kentleri, gerçekten muazzam ve hayretle izlediğimiz zenginlikleri barındırmaktadır. Tabi bunların yanında bölgeye turizmi getirmek için huzurun ve refahın bir an önce hasıl olması gerekmektedir. Bunun için hükümetimiz her şeyi yapmakta tabiri caiz ise Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bedenini taşın altına koymaktadır” dedi.

Bu zor günleri de her zamanki gibi birlik ve beraberlik ruhu ile aşılacaklarına inandığını dile getiren Torun, “Bursa halkı ve yöneticileri bu konuda elinden gelen her şeyi her zaman yapmaya hazır olduğunu belirtmek isterim”şeklinde konuştu. 

Gerçekleşen ziyaretin anısına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’a üzerinde Tuşba Belediyesi’nin logosu olan Meher Kapı figürü bulunan kristal cam saat hediye etti.