Özalp’ta Sel Felaketi

Özalp’ta Sel Felaketi
Özalp İlçesine bağlı birçok mahallede etkili olan yağış sele neden oldu. Özalp’ın kırsal mahallelerinde etkili olan dolu yağış sele neden oldu. Seld

 Özalp’ın kırsal mahallelerinde etkili olan dolu yağış sele neden oldu. Selden birçok tarım arazisi etkilendi. Van’ın Özalp İlçesine bağlı Yukarı Koçkıran, Aşağı Koçkıran, Eğribelen, Günyüzlü, Çavuşlar ve Oymaklı mahallelerinde öğle saatlerinde etkili olan yağış sele neden oldu. Selden dolayı birçok tarım arazisi ve ot balyaları etkilendi. Bu mahallelerde inceleme yapan Özalp Ziraat Odası Başkanı Şahyettin Ceylancı’dan alınan bilgiye göre, herhangi bir can kaybı yaşanmazken, selden dolayı birçok tarım arazisi sular altında kaldı ve ot balyalarının sele kapıldı.

“KABA YEM, ARPA VE SAMAN FİYATLARI YÜKSELDİ”

Özalp Ziraat Odası Başkanı Şahyettin Ceylancı yaşanan afetle ile ilgili şöyle konuştu: “Geçen hafta ve dün öğle saatlerinde yaşanan sel felaketinden dolayı birçok tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Bölgemizdeki çiftçiler tarafından tarım sigortası (TARSİM) maalesef yapılmamış. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığın daha fazla olumsuz etkilenmemesi için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bölgeye gerekli destekler verilmelidir. Son dönemde yaşanan afetlerden dolayı ilçemizde kaba yem sıkıntısı baş göstermiştir. Bu nedenle kaba yem ihtiyacımızın büyük kısmını Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden karşılıyoruz. Ayrıca bu olumsuz durum saman fiyatlarına da yansıdı. Şu an kuru samanın kilogram fiyatı 75 kuruş oldu. Arpa fiyatları ise kilogram başına 1 lira 60 kuruşu buldu. Bu durumda çiftçilerimiz üretim yapmakta zorlanmaktadır. Yetkililer bir an önce sesimize kulak versin.”

Kaynak: Vanekspres, Gazetevan