Muradiye'de asfalt çalışması

Muradiye'de asfalt çalışması
Van Büyükşehir Belediyesi, Muradiye ilçesinde bu yıl 61 kilometre sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirdi. Van’ın 2014 yılında Büyükşehir statüsüne geçmesinden bu yana ilçeye sadece 5 kilometre sıcak asfalt uygulanmıştı. 

Van’da Cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımını gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama ve yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında bu yıl Muradiye ilçesine 61 kilometre sıcak asfalt dökülürken, ilçe merkezinin altyapı ve kaldırım çalışmaları da sil baştan yenileniyor. Çalışmaları yerinde incelemek için ilçeye giden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar, ilgili daire başkanları ilçede incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Alt ve üst yapıda büyük bir hizmetin sunulduğu ilçede, vatandaşların sıkıntıları da bire bir dinlenildi. Yalçın, vatandaşlardan gelen talepler üzerine eksiklerinde bir an önce giderilmesi talimatını verdi.

İncelemelerin ardından Muradiye Kaymakamı Harun Yücel ve ilgili daire başkanlarıyla bir araya gelen Genel Sekreter Yalçın, yapılan yolların ve projelerin tamamlanmasıyla birlikte Muradiye'nin çok daha güzel bir ilçe olacağını söyledi.

Devletin ve hükümetin destekleriyle Van Büyükşehir Belediyesinin Muradiye’de çok ciddi işler yaptığını belirten Yalçın, "Şu anda ilçe merkezinde ve kırsal mahallerde ki çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar sadece yol yapımı için 20 milyon lira harcadık. Çok şükür devletimiz güçlü yine çalışmalarımız devam edecek. Yeni hizmetler yeni projeler yapacağız. Hamdolsun vatandaşımız da yapılan hizmeti görüyor. Yapılan bu işlerde geçmişin kıyası yapılmalı. Vatandaş söyleseniz de söylemeseniz de yapılanı görüyor. Bize düşen vatandaşın parasının doğru yere kullanılmasıdır. Başka yere giden paralar şimdi vatandaşa hizmet olarak dönüyor. Allah huzurumuzu bozmasın. Bundan sonrada huzur içinde yasayalım" dedi.

Uzun yıllar ilçede hizmet anlamında hiç bir şey yapılmadığını ifade eden Muradiye halkı, büyükşehir belediyesinin çalışmalarından dolayı mutluluklarını ifade ettiler. Son iki yılda Muradiye’deki yatırımlarda farklılık yaşandığını dile getiren ilçe halkı, Büyükşehir ve ilçe belediyesinin daha çok hizmet etmesi gerektiğini belirterek başta Vali Murat Zorluoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.