Eşbaşkan Avcı Muradiye Şelalesi’nde süren çalışmaları inceledi

Eşbaşkan Avcı Muradiye Şelalesi’nde süren çalışmaları inceledi
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Muradiye Şelalesi ve çevresinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Muradiye Şelalesi’nde süren çalışmaları yerinde inceledi. Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile ilgili birim yöneticileri ile birlikte şelale çevresinde inceleme yapan Eşbaşkan Avcı, turistik mekanların kent ekonomisine katkılarına dikkat çekti.

Avcı, “Kültürel, ekolojik, ekonomik ve toplumsal yapılara uygun proje ve çalışmalar bir ihtiyaçtır. Biz bu ihtiyaçları gerekli tüm projelerle tamamlayacağız. Van tarihi, doğası kültürel zenginlikleriyle çok önemli bir kent. Bu değeri korumak ve Van’a ve Van halkına kazandırmak en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor. Muradiye Şelalesi, Başkale ilçemizde bulunan Vanadokya ve Van Gölü sahili daha sayamadığımız birçok noktada gerekli çalışmaları yaparak, ülkenin en gözde ve gezilmesi gereken yerleri haline getireceğiz” dedi.

Kent merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi, 20 metre yükseklikten akan suyuyla yaz ve kış aylarında fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor. Şelale ve çevresini olmak üzere 75 dönümlük alanı kapsayan proje, tamamlanması durumunda kentteki turizme önemli bir katkı sağlayacak.

Çalışmaların sürdüğü bölgede metruk yapılar yıkılarak, yerine içinde yürüyüş yolları, aydınlatmalar, spor ve oyun alanları, restoran, tiyatro gösterileri için amfi, kamp alanları, yöresel ürün satış noktası ve seyir noktaları yapılacak