Yöresel Van Türküleri Yarışması’nın sonuçları belirlendi

Yöresel Van Türküleri Yarışması’nın sonuçları belirlendi
İpekyolu Belediyesi Koronavirüs pandemisi nedeniyle sosyal hayatta yaşanan değişikliklerden dolayı evde kalmak zorunda olan vatandaşlarımızın, vakitlerini daha verimli ve keyifli geçirmeleri amacıyla Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Yöresel Van Türküleri Ya

 Katılımcılar, 4 Mayıs 2020 tarihine kadar 1-7 dakika arasında çektikleri Van yöresine ait türküleri [email protected] adresine göndererek başvurularını yapmıştı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğr. Gör. Mehmet Murat Oto ile İpekyolu Belediyesince oluşan jüri üyeleri tarafından yarışmacıların eserleri değerlendirildi. Van’ın yerel kültürüne teşvik eden yarışma ayrıca mahalli genç yetenekleri de ortaya çıkarttı. Kaybolmaya yüz tutmuş şarkılarında keşfedildiği yarışmada, vatandaşlardan gelen çok sayıda türkü arasından yapılan ön eleme sonucu 13 türkü finale kaldı. Öğr. Gör. Mehmet Murat Oto’nunda bulunduğu jüri değerlendirmesi sonucu 13 türkü arasından kazananlar belirlendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda birinciliği Ümit Erciş elde ederken, ikinciliği Mevlüde Gücer, üçüncülüğü ise Meriç Tümen elde etti. Bu sonuçlara göre, birinci olan yarışmacı, yarım altın, ikinci çeyrek altın, üçüncü yarışmacı ise bağlama ödülünü kazandı.

Jüri üyesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğr. Gör. Mehmet Murat Oto “Van’ın kültürüne önemli bir destek özelliği taşıyan bu yarışma öncelikle Van halkında büyük bir heyecan yaratmıştır. Van kültürüne verilen bu destekten dolayı İpekyolu Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Yarışma da öncelikle ilk prensip türkünün Van yöresine ait türkü olup olmadığı, ikinci sıradaki kriter türkünün yöresel ölçütlerle doğru okunup okunmadığı, üçüncü kriter olarak ses güzelliği, dördüncü kriter olarak da yarışmacıların tavır ve üsluplarına göre değerlendirmeler yapıldı. Sonuçların herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.