İpekyolu Belediyesinden Van'da Bir İlk

İpekyolu Belediyesinden Van'da Bir İlk
pekyolu Belediyesi, Van’da bir ilk olan, parklarda dezenfekte çalışmalarına başladı. İlçe merkezindeki parklarda yer alan çocuk oyun ve spor grupları ile oturma ve piknik alanlarını yeni nesil biyolojik dezenfektan ile temizleme çalışmalarına İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de katıldı.

- Yeşil alan ve parkların birçoğunu bünyesinde barındıran ilçemizde İpekyolu Belediyesi, annelerin korkulu rüyası olan çocuk parklarının daha steril olması için  bir dizi çalışma başlattı. Kuş, böcek ve sokak hayvanlarının teması ile hastalık bulaşma riskinin yüksek olduğu çocuk parkları ve park içersindeki oyuncaklar, yeni nesil ekipmanlar ile İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor

Ekipler, parklardaki oyun ve spor gruplarını ile bank ve kamelyaları doğa dostu dezenfektan ilacı ile temizleyecek. Belediyemiz, bu hizmet ile bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemeyi de amaçlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz Ekipleri, doğada kolayca parçalanabilen ekolojik biosidal dezenfektanın uygulanmasından hemen sonra bile parkların çocuklar tarafından güvenle kullanabileceğini bildirdi. İlk etapta Nevzat Saylık Parkı’ndan başlayan dezenfekte çalışmaları ilçe merkezindeki tüm parklarda gerçekleştirilecek.