İpekyolu Belediyesi’nden Kadına Yönelik Şiddet Konulu Seminer

İpekyolu Belediyesi’nden Kadına Yönelik Şiddet Konulu Seminer
İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarına başladı.

 Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile çalışmalarına başladı. Bu çerçevede müdürlüğe bağlı, ‘MAYA Kadın Yaşam Merkezi’nde mesleki eğitim alan kursiyerlere, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Karşı Kanun’ hakkında seminer verildi.

Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürlüğünde görevli Avukat Ekin Yeter tarafından verilen seminerde; kadına yönelik şiddetle mücadelede, kadın sivil toplum örgütleri tarafından, kamuoyu yaratma ve hukuksal anlamda önemli mücadeleler verildiği, bu mücadelelerin sonucunda önemli bir kazanım olan; ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Karşı Kanunun’ çıkarıldığı bilgisi aktarıldı. 6284 sayılı kanun genel olarak şiddetin failini önleyen, şiddete maruz kalan kadın ve çocukları koruyup destekleyen, faili cezalandıran ve şiddeti izleyen teorik bir altyapıya sahip olduğu bilgisi verildi.

 Ayrıca kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan ve Türkiye’nin taraf olarak imzaladığı İstanbul Sözleşmesi üzerinde de duruldu. Birçok kadının şiddete maruz kaldığında ne yapacağını, hangi haklara sahip olduğunu, nereye ve nasıl başvuru yapacağını bilmediğini bu ve benzeri seminerlerin verilmesinin, kadına karşı şiddetin önlenmesi çalışmalarına katkı sunacağı bilgisi aktarıldı.

Soru-Cevap şeklinde devam eden seminerde, katılımcıların istek ve önerileri dinlendikten sonra çalışma tamamlandı.