İpekyolu Belediyesinden engellilere iftar

İpekyolu Belediyesinden engellilere iftar
Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından engellilere yönelik iftar programı düzenlendi.

- Elite World Van Hotel’de düzenlenen programa Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, engelliler ve aileleri katıldı. İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan ‘Engelsiz Yaşam Akadamisi’nin tanıtım sinevizyonu ile başlayan programda konuşan Vali Taşyapan, Kaymakam Öztürk’ün İpekyolu Belediye Başkan Vekilliği görevini devraldıktan sonra engelli vatandaşlara yönelik önemli çalışmalara imza attığını belirterek, kendisini hem maddi hem de manevi olarak yürekten desteklediklerini kaydetti.

Engelli vatandaşları hayata kazandıran toplumları, her zaman modern toplumlar olarak nitelendirdiğini ifade eden Vali Taşyapan, “Engelli bireyleri hayatın her alanına dahil etmek ancak modern toplumların işidir. Çok şükür ki; Türkiye’miz de bundan 20 yıl öncesine oranla engellilerimizin topluma katılımı noktasında çok büyük mesafe kat etti. Bu nedenle sizin adınıza tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bizler de toplum hayatını, engelli bireyleri ve her engel grubunu düşünerek dizayn ediyoruz” dedi.

İftar yemeği sırasında barkovizyondan tanıtımı yapılan İpekyolu Belediyesinin Engelsiz Yaşam Akademisi’ne de değinen Vali Taşyapan, “Belediyenin sizler için oluşturduğu engelsiz yaşam akademisinde, her türlü aktivite düşünülmüş vaziyette. İnşallah bu merkezleri çoğaltacağız. Oralar sizin birinci mekanlarınız haline gelecek. Bu tür mekanlardan faydalanmanızı yürekten tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Her zaman engelli vatandaşlar ve ailelerinin yanında olduklarını yineleyen Taşyapan, “Vatanımızı, milletimizi ve memleketimizi severek, onu yüceltmeye çalışarak yolculuğumuza devam edeceğiz. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece de hiçbir güç bizi yıkamayacaktır. Teşriflerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor, her birinizi yürekten selamlıyorum. Bu güzel sofranın hazırlanmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyor, sağlık ve sıhhat üzere Ramazanı tamamlayıp hep birlikte bayrama ulaşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, her zaman engellilerin yanında olacaklarını belirterek, “Engelsiz Yaşam Akademisi, engellerimizin ikinci adresi, ikinci evi olacak. Orası engellilerimizin yuvası olacak. Şu anda kayıtlarımız başlamıştı. Ben her konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Valimiz İbrahim Taşyapan’a teşekkür ediyor, hepinizin Ramazanını kutluyorum” dedi.