İpekyolu Belediyesi'nden camilerde temizlik çalışması!

İpekyolu Belediyesi'nden camilerde temizlik çalışması!
İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün talimatları ile İpekyolu Belediyesi yeni kurduğu “Mobil Temizlik Ekibi” ile tüm cami ve kuran kurslarını kapsamlı bir şekilde temizliyor. Bu çalışma ile Temizlik İmandandır düsturu ile halkımızın yoğun olarak kullandığı camilerin temiz ve ferah ortamlarını muhafaza etmek amaçlanıyor.

Daha önce ilçe merkezindeki 44 camiinin temizlenmesinden sonra, Yukarı Nurşin Cami’sinde temizliğe devam etti. Belediye ekipleri Yukarı Nurşin Camisinde halıları, halı yıkama makinesi ile yerinde ve kısa sürede yıkadı.Tüm ahşap ve beton yüzeyler paspasla ve zemin otomatı ile silindi. İç temizlik tamamlandığında özel cihazlar ile sağlığa ve çevreye zararı olmayan gül kokulu madde ile cami dezenfekte edildi.  Ayrıca camiinin lavaboları dezenfekte edilip kapı pencere ve çevre temizliği yapıldı.Camii ve kuran kursu temizleme işlemleri ilerleyen günlerde yapılan program dahilinde devam edecek.
Çalışmaları yerinde inceleyip cemaatle sohbet eden İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, “Cami cemaatinin daha temiz daha nezih bir ortamda ibadetlerini yapması için bu hizmetimizi başlattık. Belirli periyotlarla Mobil Temizlik ekiplerimiz ile ilçemizde bulunan tüm camilerimizi temizleyeceğiz” dedi.

Mobil temizlik ekibi ilçedeki tüm cami ve kuran kurslarını temizledikten sonra periyodik olarak bu hizmeti vermeye devam edecek.