İpekyolu Belediyesi'nden İpek Eğlence Merkezi açılışı

İpekyolu Belediyesi'nden İpek Eğlence Merkezi açılışı

İpekyolu Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ‘İpek Eğlence Merkezi’ görkemli bir törenle açıldı. Eğlence Merkezi olarak tasarlanan ve Van’da bir ilk olma özelliğindeki merkezin açılış töreninde renkli görüntüler yaşandı.


Çocuklarımız eğlenerek öğrenirken, büyükler dinlenebilecek


Çocukların ebeveynleriyle birlikte gelip kaliteli vakit geçirebilecekleri  ‘İpek Eğlence Merkezi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. Açılışa İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, İpekyolu İlçesi Kamu Kurum Amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve kalabalık vatandaş kitlesi katıldı. Çocukların ülkenin geleceğinde yapıtaşı rolünde olduğunu ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Bugün İpek Eğlence Merkezimizin açılışında sizlerle beraber olmaktan, son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. İpek Eğlence Merkezi sadece Van’da değil, yöremizde birçok yapıyı ve ilki bünyesinde barındırıyor. Bu ilklerden bir tanesi ‘Ters Ev’  bunu çocuklarımız ve yaşı fark etmeksizin meraklıları için tasarladık.  Bir diğer özelliği, aslında Büyük şehrimize Büyükşehir hüviyeti kazandırabilecek çok elit bir proje olan buz-paten pisti burada küçük yaşlardan çocuklarımıza alternatif sosyal bir uğraş planladık ve bununda bu gün meyvesini aldık.  Diğer bir ilk çocuk kütüphanesini burada inşa etmiş olmamız, bunların yanı sıra Hizmet binamızın altında bulunan Engelsiz Kafe’mizi buraya taşıyarak, burayı ziyarete gelenlerin hizmetine sunmuş olmamızdır.  ” dedi. 


Başkan V. Aslan; Şehrimize çok güzel hizmetler ettik
İpek Eğlence Merkezi sahasının TOKİ’ye ait olduğunu ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Burası eskiden TOKİ’nin yeriydi. Yaklaşık 25 dönümlük bir yeri ilçemize ve siz çok değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Burası çok değerli çok kıymetli bir arazi, buranın kıymeti belki 100 milyonun üzerinde bir değere sahip, bunu ilçemize ve şehrimize kazandırmanın gururunu taşıyoruz. Şehrimize bu 2 yıllık süreçte ve bundan önceki 3 yıllık Vali Yardımcılığım sürecinde çok güzel hizmetler ettiğimizi düşünüyoruz. Şehrimizde bir ilk olan Eğitim köşkünü biz açtık, bu Türkiye’ye örnek oldu. Hiç dokunulmamış ‘Sahil Bandı’mız vardı,  şehrin en kıymetli yeri belki 10 binlerce gencimize istihdam olanağı sağlayacak bir yer. İnanılmaz derecede hukuki prosedürlerle orada mücadele ettik ve onu da belirli bir seviyeye getirdik. Çok değerli çok büyük işler yaparak oranın altyapısını bitirdik. Belki 500 milyonun üzerinde bir kamulaştırma parasını, Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi muhattap olmadan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı muhatap ederek şehrimizin ekonomisine kazandırdık. Orası Van’ın küçülmesinin önüne geçebilecek bir yer, Van’ın Avrupa şehirlerinden farklı olmamasını sağlayacak bir yer, bu yüzden oranın değerini küçücük çocuklarda siz katılımcılar da bilmelisiniz. Sosyal medyadan veya diğer platformlardan oranın sahibi olduğunuzu, takipçisi olduğunuzu lütfen hissettirin. Zaten çok güzel olan gecemize renk kattığı için ünlü sanatçı Dodan’a   ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.


Engelsiz Kafe ile engeller birer birer aşılacak
İpek Eğlence Merkezi sadece çocuklara eğlenebilecekleri bir ortam sunmuyor. Çok yönlü olarak tasarlanan Eğlence Merkezi’nde,  özel gereksinimli bireyler de ihmal edilmeyerek bir de ‘Engelsiz Kafe yapılmış. İşletmesinden, aşçılığına, garsonluğundan temizliğine kadar, özel gereksinimli bireyler tarafından işletilen Engelsiz Kafe ile toplumun dezavantajlı gruplarına istihdam olanağı yaratılmış.

‘Dodan’ Konseri Açılış coşkusunu doruğa taşırdı
İpek Eğlence Merkezi’nin açılışında sahne alan ünlü ses sanatçısı ‘Dodan’ konseri açılış coşkusunu doruğa ulaştırdı. Dodan seslendirdiği parçalarla açılış alanını dolduran vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Alandaki vatandaşların şarkılara eşlik ederek, doyasıya eğlendiği konser geç saatlere kadar sürdü. 

Van’ın ilk ve tek eğlence Merkezi olan İpek Eğlence Merkezi’nin açılışında masal karakterlerinin çocuklara eşlik etmesi, Evet-Hayır yarışması çocukların mutluluğuna mutluluk katarken, yanılsama (İllüzyon) ve buz pisti gösterisi ise alanı dolduran vatandaşlardan tam not aldı.

Tüm detayların en ince ayrıntısına kadar düşünülerek inşa edildiği İpek Eğlen Merkezi, 12 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi. Merkezde; buz pisti, Elsa Kulesi, ters ev, Engelsiz Kafe, açık hava spor alanları, tematik oyun grupları, konsept fotoğraf çekim alanları, yeşil alanlar, yürüyüş alanı gibi pek çok özellik bir arada bulunuyor.