Eşbaşkan Şehsade Kurt, Selimbey Mahalle sakinlerini dinledi

Eşbaşkan Şehsade Kurt, Selimbey Mahalle sakinlerini dinledi
İpekyolu Belediyesi, ‘2019-2024 Stratejik Planlama’ oluşturma çalışmaları çerçevesinde mahallelerde halk toplantılarına devam ediyor. Halkın sorun, talep ve önerileri dinleyen Eşbaşkan Şehsade Kurt, ayrıca belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İpekyolu İlçesi Selimbey Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Şehsade Kurt, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Akın, HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Öznur Bartın, her iki belediyenin teknik ekipleri ve Mahalle sakinleri katıldı. HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Öznur Bartın, ilk olarak stratejik planlama oluşturma konusunda kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, halkın talep ve önerileri dinlenmeye başladı. Mahalleli, Kürtçe anadil eğitim, parkların güvenliği, İlaçlama, taziye evi, yeni yolların açılması, çocuk parkı, kadın ve çocuklar için sosyal ve sanatsal çalışmalar, ulaşım ve imar gibi sorun ve talepler dile getirdi.

Eşbaşkan Kurt, Halkın Taleplerini Değerlendirdi

Dile getirilen tüm taleplerin her iki belediyenin teknik ekibi tarafından kayıt altına alındığını belirten İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Şehsade Kurt, tüm taleplerin haklı ve yerinde olduğunu, gereğinin yapılacağını kaydetti. Kurt, konuşmasının devamında sıkça dile gelen ilaçlama sorununa değinerek, “Tüm Mahallelerimizde dile getirdik. Sineklere karşı ilaçlama çalışmaları yerel seçimlere ve mazbata dönemine denk geldiği için zamanında ihalesi yapılamadı. Bu nedenle sinekler yumurtlama dönemini tamamladıktan sonra ilaçlamanın artık bir etkisi kalmamakta. Gelecek dönem göreceksiniz böyle bir sorun hiçbir mahallemizde yaşanmayacaktır.” Dedi.  

Parklara Güvenlik Kameraları Takılıyor

İlçe genelinde bulunan parkların durumuna ilişkin bilgi veren Kurt, parkların onarım ve bakımları tamamlandıktan sonra her parka güvenlik kamerası takılacağını aktardı. Konuşmasının devamında Kurt, “Elbette bizler üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bilinmeli ki parklar bizim yaşam alanlarımızdır. Buralarda çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için güvenlik kameraları takılacaktır. Ancak parkları hepimiz sahiplenmeli ve korumalıyız” diye ekledi.

Kurt son olarak yol açma ve yol genişletme çalışmalarına da değinerek, “Bazı açılmamış yollar var. Bu yollarda yapılması gereken telkin ve teknik incelemelerden sonra gerekli çalışmalar hayata geçirilecektir” dedi.