Eş Başkan Yacan ve Kurt Sivil Toplum Örgütlerini Ziyaret Etti

Eş Başkan Yacan ve Kurt Sivil Toplum Örgütlerini Ziyaret Etti
İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt, ‘5 Yıllık Stratejik Plan’ toplantıları çerçevesinde kentte bulunan sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Plana ilişkin sivil toplum örgütlerinin önerilerini dinleyen eş başkanlar; kenti, kent dinamikleri ile beraber yöneteceklerini ifade etti.

‘İpekyolu Belediyesi 2019-2024 Stratejik Planı’ oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, muhtarlarla gerçekleştirdikleri toplantıdan sonra, kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. TMMOB ve KESK’i ziyaret eden Yacan ve Kurt, bu görüşmelerde söz konusu sivil toplum örgütlerinin kent ve kent yönetimine ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

İlk olarak Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliğini (TMMOB) ziyaret eden Kurt ve Yacan, burada Van İl Koordinasyon Kurul Sözcüsü İskan Işık ve birliğe bağlı oda başkanlarınca karşılandı.

Eş Başkan Yacan, stratejik plan hazırlanırken halkı ve tüm kurumları bu sürece dahil etmenin önemine dikkat çektiği konuşmasında “Elbette masa başında da 5 yıllık stratejik plan hazırlaya bilirdik. Bunun aksine kentin tüm dinamiklerini katarak stratejik planımızı oluşturmak istiyoruz ki iyi ve etkili bir hizmet yapalım. Burada sadece bir ilçenin değil bir bütün Van kentini etkileyecek önünü açacak olan bir stratejik planlama hazırlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bizler daha çok sizleri dinlemeyi ve değerli öneri ve görüşlerinizi almak istiyoruz” dedi.

Öte yandan halkın görüş ve önerilerini almak için de çeşitli iletişim kanallarını açtıklarını hatırlatan Yacan, bu çerçevede twitter ve facebook üzerinden #dinliyoruzipekyolu hashtag ile toplumun her kesiminin kendilerine ulaşa bileceğini kaydetti.

Oda başkanları toplantıda görüş ve önerilerini dile getirirken birlik koordinasyon kurulu sözcüsü İskan Işık önümüzdeki günlerde stratejik plana ilişkin görüşlerin yer aldığı bir raporu belediye yönetimine sunacaklarını ifade etti.

Buradaki ziyaretten sonra Eş Başkan Kurt ve Yacan aynı çerçevede Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar ziyaret etti. Ziyaret sırasında Eş Başkanlar SES, Tüm Bel-Sen, Eğitim-Sen, TarımOrkamSen temsilcileri tarafından karşılandı.

Görüşmede Kürtçe konuşan Eş Başkan Kurt, 31 Mart yerel seçim çalışmalarında belirttikleri gibi katılımcı, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve bu temelde yerel demokrasinin güçleneceğine inandıklarını aktardı.

Eş Başkan Kurt, “Özellikle emek alanında da bulunan tüm değerli arkadaşlarımızın yapacakları katkıları önemli ve değerli buluyoruz. Bu anlamda sizlerin görüş ve önerileriniz kentimize daha iyi hizmetler sunak açısından önemli olacaktır. Yapacağınız önerilerin bize güç vereceğine ve önümüzü açacağına ağına inanıyoruz. Nihayetinde bu kent hepimizindir ve bu kenti katkı sunmak ve korumak hepimizin görevidir. Sizin de bildiğiniz gibi istem dişi müdahaleler sonucunda kentimiz büyük sorunlarla boğuşmakta. Umuyor ve diliyoruz ki hep birlikte bu sorunların üstesinde gelebileceğiz” diye konuştu.

KESK adına BES Van Şube başkanı Behçet Erçağ, eş başkanlarının ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.