Eş Başkan Yacan: Sanat Parkı’nı halkın kullanımına açacağız

Eş Başkan Yacan: Sanat Parkı’nı halkın kullanımına açacağız
Sanat Parkı’nda başlayan tadilat çalışmalarını, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan yerinde inceledi.

Eşbaşkan Yacan, seyyar satıcıların parktan çıkartıldıklarını ve yakın zamanda İpekyolu halkına laik bir şekilde Sanat Parkı’nı tekrar halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

İpekyolu İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sanat Parkı uzun bir süre seyyar satıcıların işgali altındaydı. Sabahın erken saatlerinde İpekyolu Belediyesi Zabıta ve Park ve Bahçeler Müdürlükleri tarafından başlatılan ortak çalışma ile önce park boşaltıldı. Daha sonra parkın etrafı kapatılarak, kullanılamaz hale gelen park tadilata alındı.  Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan Sanat Parkı’nda başlatılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, “Bilindiği gibi parkımız uzun süredir amacı dışında kullanılıyordu. Zabıta arkadaşlarımız zaman zaman müdahaleler bulundu. Müdahaleler sırasında birçok zabıta arkadaşımız saldırıya uğradı. Bu süreç içinde parka ilişkin neler yapabileceğimize dair kendi aramızda bir takım tartışmalar yürüttük. Bu anlamda kullanılamaz hale gelen Sanat Parkı’nı tekrar halkımızın hizmetine sunmak amacıyla bir tadilat çalışması başlattık.Şu an parkın etrafını kapatmış durumdayız. Amacımız buraya daha uygun, insanlarımızın nefes alabileceği yaşam alanları inşa etmektir.” Diye konuştu.

“Sanat Parkı için güzel projelerimiz var”

Yacan, Sanat Parkı’nda olduğu gibi kaldırımlarda, yollarda ve caddelerde her hangi bir işgale müsaade etmeyeceklerini belirtti. Daha önce parkta çay satan semavercilerle çeşitli görüşmeler yaptıklarını aktaran Yacan, “Parkı boşaltmaları yönünde gerekenleri söyledik. Ama maalesef bunu yapmadılar. Bu konuda son noktayı koymuş durumdayız. Umarız ki halkımız da bu yönde bizi anlayışla karşılar. Elbette halkımızın bu parka gelip rahat nefes almasını sağlamak temel amacımızdır. Herkesin bilmesi gerekiyor ki parkımız eskisinden daha güzel olacaktır. Sanat Parkı için projelerimiz var” dedi.

 

Avcı: Bir başkasının hakkını gasp etmek doğru değil

 Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ise “Toplumumuzun reel durumunu, işsizlik sorununu ve geçim derdi olduğunu biliyoruz. Bu halkın iradesi olarak, belediye eşbaşkanları olarak, haklımızın bu durumunu hissetmemek mümkün değil ve mümkün olduğu kadarıyla da olanaklar oluşturmaya çalışıyoruz. Ama bir başkasının hakkını gasp etmek doğru değil. Bu parklar halkın ortak alanı ve onların hakkı. Evime ekmek götüreceğim diye başkasının hakkını gasp etmek doğru değil. Diğer birçok parkımızda bu duruma geldi. Biz bunları yeniden halka laik bir şekilde düzenleyip halka teslim edeceğiz. Bundan sonrada bu tür ölçüsüzlüklere sebep ne olursa olsun müsaade edilmeyecektir. İlgili arkadaşlarla gerekli diyaloglarımız sürüyor. Sıkıntılarını başka türlü çözebiliriz. Ama diyalog ölçüleri aşılırsa, bu durum bizi de onları da zorlar”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kaldırım işgalleri yapan esnafları gezen eşbaşkanlar, el bildirileri dağıtarak ve birebir diyalogla kaldırım işgallerine son verilmesini istediler.