Gürpınar Belediyesi zorlu geçen 2020 yılını Başarılı kapattı

Gürpınar Belediyesi zorlu geçen 2020 yılını Başarılı kapattı
Gürpınar Belediyesi zorlu geçen 2020 yılında başarılı bir grafik çizerek halkın takdirini topladı ve hizmetlerine aralıksız devam etti

Belediyecilik örneğinin güzel örneklerinden birini gösteren Gürpınar Belediyesi zorlu geçen 2020 yılında başarılı bir grafik çizerek halkın takdirini topladı.

Başta sağlık olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çok zorlu bir yıl olan 2020 yılı bütün olumsuzlukları ile geride kalırkan Gürpınar Belediyesi ilçede yaptığı hizmetler ve çalışmalarıyla göz doldurdu.

2020 yılını hizmetler atağı ile taçlandıran Gürpınar Belediyesi , Hayrullah Tanış Başkanlığında son bir yıl içerisinde ilçede hizmetlerini tüm alanlarda başarılı bir şekilde kapattı. Gerek sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler gerek koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları , gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi hizmetlerde çalışmalarını zorlu geçen bir yıla rağmen üstesinden geldi.

Gürpınar Belediyesi yaptığı çalışmalarla ve yaptığı hizmetlerle Gürpınarlı vatandaşların takdirini toplamaya topladı ve  Sadece yapılan hizmetlerle değil yapılan projeler ve yeni yapılacak projeler konusunda da hizmet atağında iddalı olduğunu gösterdi.

Yaz, Kış, Bahar demeden mevsim şartları ne olursa olsun etkin bir hizmet anlayışı sürdüren Gürpınar Belediyesi Hayrullah Tanış Başkanlığında iyi çalışmalara ve yeni projelere imza atarak 2020 yılını tamamladı. Yoğun ve çetin geçen kış şartlarında yolların karlardan temizlenmesi, yoğun kar yağışı ile ulaşıma kapanan yerleşim yerlerine hızlı çalışmalarla ulaşıma açılması ve araçların rahat ulaşımı için yolların açılmasıyla kış sınavını başarı ile geçen Gürpınar Belediyesi Bahar ayları ve havaların ısınmasıyla yolların bakım onarımı , yeni yolların açılması, bahar temizliği , park ve bahçelerin temizlenmesi bakımı, korona virüs dezenfeksiyonu ve ilçede yapılan gıda denetimleriyle hizmet anlayışını elinden hiç bırakmadı.

2020 VE KORONAVİRÜS SINAVI

Gürpınar Belediyesi ,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarında, iş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulundu ve  Korona Virüs sürecinde salgına karşı vatandaşlara ve esnaflara maske dağıttı.


 

Gürpınar'da Belediye başkanı  Hayrullah Tanış'ın talimatları ile ekiplerin koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda ve vatandaşların sık kullandıkları alanlarda genel temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında hijyen seviyesi en üst düzeye çıkartılarak yapılan çalışmalarla Cadde, sokak , toplu taşıma durakları, Park ve Bahçeler ve toplu kullanım alanları özenle yıkanıp dezenfeksiyon yapıldı.


 

Normalleşme süreciyle başlayan Cuma Namazlarının kılınacağı camiler ve dışarda kılınacak alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılarak namaz kılınacak hale getirildi.


 

GÜRPINAR BELEDİYESİNİN ZORLU GEÇEN 2020 YILI BAŞARILI KARNESİ

Gürpınar Belediyesi'nden Karla Mücadele Seferberliği

Gürpınar Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçede etkili olan kar yağışından vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdü.11 araç ve 37 personelle oluşturulan karla mücadele ekibi belirlenen program kapsamında ana arter ve sokakların yanı sıra mahalle ve mezra yollarında da kar temizleme ve buzlanmaya karşı çalışmalar yaptı.

Gürpınar Belediyesinden İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Desteği

İlçe genelinde korona virüsüyle mücadelede büyük bir başarı gösteren Gürpınar Belediyesi, soğuk havaların gelmesiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temizlik kolilerini ulaştırdı.

Gürpınar Üretimde Marka Şehir Oluyor

Gürpınar Belediyesinin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hazırladığı 2. Ayakkabı Üretim Fabrikası Projesi onaylandı. 2 milyon 500 bin liralık kısmı hibe ile desteklenecek projenin toplam maliyeti 3 milyon 950 bin lira olacak. İlçede üretim ve kalkınma ile 1071 kişilik istihdam oluşturmayı hedefleyen Gürpınar Belediyesi, 2. Ayakkabı Fabrikası ile bölgenin hedef pazarına yetecek kadar ayakkabı üretim kapasitesine sahip olmayı amaçlıyor.

Gürpınar Belediyesi muhtaç aileyi sıcak yuvasına kavuşturdu

Van'ın Gürpınar ilçesinde damı, kapısı ve penceresi olmayan evde yaşam mücadelesi veren Yılmaz ailesi, Gürpınar İyilik Merkezi projesiyle sıcak yuvalarına kavuştu.

Gürpınar Belediyesi'nden 350 Bin Metrekare Parke Taşı

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından mahallelerdeki sokakların modern ve estetik bir görünüme kavuşması için yürütülen kilitli parke çalışmaları kapsamında 350 bin metrekare parke taşı yollarla buluştu.

Araç Filomuzu Güçlendirmeye Devam Ediyoruz

Gürpınar Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın girişimleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 model çöp aracı ve 183 adet çöp kovası hibe edildi.

'Pandemi Günlerinde Yaşam' Yarışması

Yarışmanın Amacı: İlçemizi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (covid 19), maalesef ki tüm dünya insanlarının hayatlarında bir takım değişikliklere neden oldu. Bu değişikliklerden belki de en çok etkilenen çocuklar oldu. Bu süreçte okullarına gidemeyen, dışarıya çıkamayan ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten mahrum kalan çocukların korona virüsle mücadele günlerindeki yaşantılarına bir nebze de olsa renk katmak, ilçemizde yaşayan çocukların duygu, düşünce ve hayallerini sanat ortamında ifade etmek amacıyla Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğümüz tarafından resim yarışması düzenlenmiştir.

Başkan Tanış, Muhtarlarla Buluştu

Van'ın Gürpınar ilçesinde mahalle muhtarları toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış başkanlığında Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, muhtarların talep ve önerileri dinlendi, ilgili müdürlerinden bilgi alındı.

Başkan Tanış’tan Norduz çıkarması

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Norduz bölgesine bağlı mahalleleri ziyaret etti, devam eden çalışmalar ile mevcut yol ağını yerinde gözlemledi. Başkan Tanış, İlçe merkezine 80 kilometre uzaklıkta, Van-Hakkari-Şırnak üçgeninde bulunan Akdoğu, Beşbudak ve Dikbıyık Mahalleleri ile bağlı mezralarda inceleme yaptı, vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinledi.

Başkan Tanış, muhtaç aileyi yalnız bırakmadı

Van’ın Gürpınar İlçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle zor şartlarda yaşayan on çocuklu Yılmaz ailesinin yardımına belediye koştu. İlçeye bağlı Akpınar Mahallesi'nde damı ve kapısı olmayan evde on çocuğuyla yaşayan Yılmaz ailesinin durumunu öğrenen Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, aileye yardımcı olmak için harekete geçti.

Gürpınar’da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

an'ın Gürpınar ilçesinde arazi sorunu nedeniyle 2 aile arasında başlayan husumet, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın girişimleriyle barışla sonuçlandı. İlçeye bağlı Yaramış mahallesinde oturan Sönmez aileleri arasında arazi anlaşmazlığı sonucu 3 ay önce husumet başladı. Sönmez ailelerini barıştırmak için Belediye Başkanı Hayrullah Tanış girişimlerde bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından aileler, covid-19 tedbirleri kapsamında maske ve mesafeye dikkat ederek aralarındaki husumeti sonlandırdı.

Başkan Tanış, “Covid 19’a rağmen hizmetlerimiz aksamadı.”

Vatandaşlardan gelen her türlü talebin önemle dikkate alındığını belirten Başkan Tanış,  şu ifadelere yer verdi:

“Fen İşleri ekiplerimiz rutin işlerinin yanında şeffaf belediyecilik anlayışıyla e-ihale üzerinden 130 bin metrekare parke taşı yapım işi ihalesi gerçekleştirdi. Kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanacak. Bununla beraber Gürpınar’ın makus tarihini değiştirecek Hoşap ve Fabrikalar Projelerinin de ihaleleri kısa süre içerisinde yapılacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanında temizlik işlerinin yanında park, bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Gürpınar Belediyesi olarak salgınla mücadelenin yanı sıra rutin hizmetlerimize de aksatmadan aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Millete hizmet yolunda tevazu, samimiyet ve gayretle Memleket İşi, Gönül İşi diyerek yolumuza devam edeceğiz.”

Gürpınar belediyesinden örnek seracılık

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, vatandaşlara örnek olsun diye geçen yıl kurdukları seralardan 19 ton ürün elde ettiklerini, bu yıl ise 50-60 bin TL civarında hasılat beklediklerini söyledi. Van'ın Gürpınar Belediyesi, vatandaşlara örnek olsun diye 7 adet sera ile 500 metrekarelik çilek tarlası oluşturdu. Seraları ziyaret eden Başkan Tanış, çalışanlardan bilgi aldı.

Gürpınar'da Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Van'ın Gürpınar Belediyesi, koronavirüs ile mücadeleyi sürdürürken, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatları doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki yol yapım ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Gürpınar'da sokak hayvanları unutulmuyor

Gürpınar Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında sokak hayvanlarının etkilenmemesi için ilçedeki birçok noktaya mama ve su takviyesi yaptı. Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması, lokanta ve benzeri iş yerlerinin kapalı olmasından dolayı sokak hayvanları aç kaldı.

Gürpınar Belediyesi Çiftçisinin Yanında

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın talimatıyla çiftçilere tarımsal ekipman desteği sunan belediye ekipleri, korona virüsüyle mücadelenin yanı sıra her alanda çalışmalarını 7 gün 24 saat devam ettiriyor. Gürpınar’ın bereketli topraklarını ilçedeki çiftçilerin daha verimli kullanabilmesi için gereken desteği verdiklerini anlatan Başkan Tanış, “Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçemizdeki çiftçiler tarlalarını sürmek ve ilk hazırlıklarını yapmak için tarlarının yolunu tutuyor.

Gürpınar'da Riskli Yapılar Yıkılıyor

Gürpınar Belediyesi, bahar temizliği kapsamında ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit edilerek yıkımı gerçekleştiriliyor.

Gürpınar Belediyesi cadde ve sokakları köpüklü suyla yıkadı

Van'ın Gürpınar Belediyesi ekipleri, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbir için cadde, sokak, kaldırım ve vatandaşların ortak kullanım alanlarını sabunlu suyla yıkadı. Sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezini ve halkın yoğun olarak kullandığı önemli noktaları yıkayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sonrasında yıkadıkları yerlerde dezenfekte çalışmaları yaptı.