Gürpınar Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Gürpınar Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Gürpınar Belediyesi Yaz, Kış, Bahar demeden tüm alanlarda ve tüm faaliyetlerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 Gürpınar Belediyesi , Hayrullah Tanış Başkanlığında hizmetlerine tüm alanlarda hız kesmeden devam ediyor. Gerek sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler gerek koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları , gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Gürpınar Belediyesi yaptığı çalışmalarla ve yaptığı hizmetlerle Gürpınarlı vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. Sadece yapılan hizmetler değil yapılan projeler ve yeni yapılacak projeler konusunda da hizmet atağında iddalı olduğunu gösteriyor.

Yaz, Kış, Bahar demeden mevsim şartları ne olursa olsun etkin bir hizmet anlayışı sürdüren Gürpınar Belediyesi Hayrullah Tanış Başkanlığında iyi çalışmalara ve yeni projelere imza atarak yolun devam ediyor. Yoğun ve çetin geçen kış şartlarında yolların karlardan temizlenmesi, yoğun kar yağışı ile ulaşıma kapanan yerleşim yerlerine hızlı çalışmalarla ulaşıma açılması ve araçların rahat ulaşımı için yolların açılmasıyla kış sınavını başarı ile geçen Gürpınar Belediyesi Bahar ayları ve havaların ısınmasıyla yolların bakım onarımı , yeni yolların açılması, bahar temizliği , park ve bahçelerin temizlenmesi bakımı, korona virüs dezenfeksiyonu ve denetimleriyle hizmetlerine hız kesmeden devam etti.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE YOĞUN ÇALIŞMA ve EVDE KAL ÇAĞRISI

Gürpınar Belediyesi ,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarında, iş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulundu ve  Korona Virüs sürecinde salgınına karşı vatandaşlara ve esnaflara maske dağıttı


 

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARIYLA ALANLAR TEMİZLENDİ

Gürpınar'ta Belediye başkanı  Hayrullah Tanış'ın talimatları ile ekiplerin koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda ve vatandaşların sık kullandıkları alanlarda genel temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında hijyen seviyesi en üst düzeye çıkartılarak yapılan çalışmalarla Cadde, sokak , toplu taşıma durakları, Park ve Bahçeler ve toplu kullanım alanları özenle yıkanıp dezenfeksiyon yapıldı.

Normalleşme süreciyle başlayan Cuma Namazlarının kılınacağı camiler ve dışarda kılınacak alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılarak namaz kılınacak hale getirildi.

GÜRPINAR BELEDİYESİ'NİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE HİZMETLERİ;

Başkan Tanış’tan 'istihdam' müjdesi!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçedeki işsizlik sorununu ortadan kaldırmak ve istihdamı arttırmak amacıyla yoğun mesai harcıyor.

İşsiz gençlere iş imkanının sağlanabilmesi amacıyla büyük şehirlerde ticaret faaliyetleri yürüten Vanlı iş adamları ile görüşen Başkan Tanış, iş adamlarını ilçede davet ediyor.

Çalışmalar neticesinde Gürpınar’ı ayakkabı imalat merkezi haline getirmeyi hedefleyen Başkan Tanış, bu kapsamda iki etaplık fabrika için imzaları attı.

'İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDİYORUZ'

Gürpınar’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Tanış, ilçedeki işsizliği bitirebilmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Yapmış olduğu görüşmelerin meyvesini vermeye başladığını aktaran Tanış, "Seçim sürecinde de işsizlik konusunu gündemde tutuyorduk. Özellikle bayanlar ve gençleri kapsayan 5 yıl için 1000 istihdam sözümüz vardı. Biz bu sözümüzü Allah’ın izniyle 2021 de hayata geçiriyoruz. İlki önümüzdeki ayın ilk haftasında olmak üzere fabrikalarımızın temellerini atıyoruz. İlçemize, insanımıza, memleketimize hayırlı olsun” dedi.

‘GİSMER HAYATA GEÇİYOR’

Gürpınar İyilik Merkezi (GİMER) ile sosyal yardımları kurumsal bir yapıya kavuşturan Başkan Tanış, iş veren ve iş adaylarını buluşturacak olan Gürpınar İstihdam Merkezinin (GİSMER) kısa sürede faaliyetlerine başlayacağını belirtti.

Açılacak olan iki etaplık fabrikaların yaklaşık 1050 kişilik bir istihdam alanı oluşturacağını aktaran Başkan Tanış, ”5 yıl için verdiğimiz 1000 kişilik istihdam sözümüzü Allaha hamdolsun kısa süre içerisinde yerine getiriyoruz. GİSMER’i kurumsal bir yapıya kavuşturduktan sonra işveren talepleri doğrultusunda iş adayları ile hızlı bir şekilde eşleştirme yaparak insanımıza çalışma imkanları sunacağız. Burada gerçek manada işe ihtiyacı olan insanımızın elinden tutacağız. Üretim sayesinde ilçemizin gelecek vizyonunu daha da yükseklere taşıyacağız ve Gürpınar’ı ayakkabı üretim merkezi haline getireceğiz” dedi

‘Bir Çocukta Sen Giydir’ Kampanyasına Destek Her Geçen Gün Artıyor

Gürpınar Belediyesince hazırlanan ‘Bir Çocukta Sen Giydir’ Kampanyasına destek her geçen gün artıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce Kurban Bayramı'na çocukların yeni kıyafetlerle girmesi için proje hazırlandı.

Gürpınar İyilik Merkezi(GİMER) kapsamında hazırlanan kampanya ile kısa süre içerisinde hayırseverlerin desteğiyle 500 çocuğa bayramlık kıyafetler alındı.

Gürpınar’da 300 Bin Metrekare Parke Taşı Yollarla Buluşacak

ürpınar Belediyesince kısa süre önce başlatılan parke taşı çalışması ile ilçedeki yollar kışın çamurdan yazında tozdan kurtuluyor.

Yeni normalleşme süreciyle birlikle her alanda çalışmalarına hız veren Gürpınar Belediyesi, ilçe genelinde yıl sonuna kadar 300 bin metrekare kilit parke taşını yollarla buluşturacak.

Başkan Tanış’ın Ankara Temasları 

Ziyaret kapsamında bakanlıklarda gerçekleştirilen toplantılarda Gürpınar’da yapılacak yatırımlar masaya yatırıldı.

Beledİye tarafından yapılacak olan projeler başta olmak üzere Hoşap Kalesi, tarihi Kırk Değirmenler, semt sahaları, basketbol sahaları, kapsamlı Gençlik ve Spor Merkezi ile enerji ve doğal gaz projelerinin detayları görüşüldü.

Ankara temasları hakkında bilgilendirme yapan Başkan Tanış, “İlçemiz adına çok verimli ziyaretler gerçekleştirdik. İlçemizin gelecek vizyonunu oluşturmak için uzun süredir üzerinde çalıştığımız projelerimizin bir kısmını bakanlarımıza sunduk. Sağ olsunlar ki özenle dinleyerek, beğenilerini belirtip destekleyeceklerini ifade ettiler. Hoşap Kalemiz ile tarihi Kırk Değirmenlerimizin restorasyon çalışmalarını programa aldık. Aynı zamanda gençlerimizi sporla buluşturmak amacıyla 10 semt sahası, 10 basketbol sahası ve 1 adet kapsamlı Gençlik ve Spor Merkezi projelerinin de onayını aldık. Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla ilçemizdeki enerji kesintisi ile doğal gazın gelmesi konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve İl Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah’ın izniyle her alanda ilçemizi daha da ileriye taşımak için el birliğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Başkan Tanış, “Covid 19’a rağmen hizmetlerimiz aksamadı.”

2019 yılında 170 bin metrekare parke taşı çalışması ile bir rekora imza atan Fen İşleri Müdürlüğü bu yıl ise Covid-19 salgınına rağmen 130 bin metrekare çalışmayı programa aldı.

Bir diğer yandan metruk binaların yıkımını gerçekleştirilen ekipler aynı zamanda mahalle yollarının bakım ve onarımına aralıksız devam ediyor.

İlçe genelindeki çalışmaları titizlikle takip eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak Covid-19' ile mücadelemizi sürdürürken, bir yandan da hizmet üretmeye devam ediyoruz. Korona virüsüne rağmen Belediye olarak bütün yükümlülüklerimizi aksatmadan yerine getiriyoruz. Durmuyoruz, taş üstüne taş koymanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Gürpınar belediyesinden örnek seracılık

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, vatandaşlara örnek olsun diye geçen yıl kurdukları seralardan 19 ton ürün elde ettiklerini, bu yıl ise 50-60 bin TL civarında hasılat beklediklerini söyledi.

Van'ın Gürpınar Belediyesi, vatandaşlara örnek olsun diye 7 adet sera ile 500 metrekarelik çilek tarlası oluşturdu. Seraları ziyaret eden Başkan Tanış, çalışanlardan bilgi aldı.

Gürpınar Belediyesi Ramazan Bayramında Vatandaşları Unutmadı

Başkan Hayrullah Tanış öncülüğünde belediye bünyesinde oluşturulan 40 kişilik ekip, ilçedeki 65 yaş üstü tüm vatandaşları evlerinde ziyaret ederek evden çıkmamaları konusunda uyarıp içerisinde bayram çikolatası, maske, dezenfektan ve bilgilendirme mektubunun olduğu hediyeleri teslim etti.

Ayrıca Başkan Tanış ve AK Parti İlçe Başkanı Taha Güngör, Hoşap ile İlçe merkezindeki esnafların ve vatandaşların bayramını tebrik ederek hediyelerini verdi.

Gürpınar Belediyesi Hummalı Bahar Çalışması gerçekleştirdi

Gürpınar Belediyesi havaların ısınmasıyla beraber ilçe genelinde parkların bakım ve onarım çalışmaları yaptı

İlçenin her noktasını yeşillendirme çalışmalarını sürdüren ekipler aynı zamanda kanal ve yabani ot temizliğine yaptı. Covid-19 salgınına rağmen binlerce çiçekle ilçeyi rengarenk yapan ekipler, cumhuriyet caddesinde bulunan orta refüjü ağaçlandırdı.

Gürpınar'da Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Gürpınar Belediyesi, koronavirüs ile mücadeleyi sürdürürken, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatları doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki yol yapım ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ağını genişletmek ve yeni yollarla beraber vatandaşlara alternatif yol hizmeti sunmayı amaçlayan Fen İşleri, çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda ekipler Bozyiğit ve Savacık Mahallelerinin ulaşımını sağlayan yolda keskin virajları ortadan kaldırdı. Ayrıca Savacık Mahallesinin yıllardır biriken mahalle içi ulaşım sorununa kalıcı çözümler getiren Fen İşleri, program dahilinde bir sonraki bölgede çalışma başlatmayı hedefliyor.

Gürpınar'da sokak hayvanları unutulmuyor

Gürpınar Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında sokak hayvanlarının etkilenmemesi için ilçedeki birçok noktaya mama ve su takviyesi yaptı. Gürpınar Belediyesi ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan kedi, köpek ve kuşlar için belirlenen beslenme noktalarına periyodik olarak mama ve su bırakıyor.

Gürpınar Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıttı

Gürpınar Belediyesince, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlara, içerisinde gıda ve temizlik ürünlerinin bulunduğu 2 bin ramazan kolisi dağıttı.

Korona virüsüyle mücadele kapsamında  ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için çalışma başlatan Gürpınar Belediyesi, 1000 adet gıda ve 1000 adet temizlik paketini ailelere ulaştırdı. 

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatıyla büyük özveriyle hazırlanan yardım kolileri, ilçe genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere evlerine götürülerek teslim edildi.

Gürpınar Belediyesi Çiftçisinin Yanında

Otbiçer Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Ahmet Üçer ise 50 dönüm şeker pancarı ekeceğini ifade ederek desteklerinden dolayı Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’a teşekkür etti.

Çavuştepe Mahallesi’nde yaşayan Cemil Tuncil ise 120 dönüm alanda şeker pancarı ekeceğini kaydederek Gürpınar Belediyesi ve Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Gürpınar'da Riskli Yapılar Yıkıldı

Gürpınar Belediyesi, bahar temizliği kapsamında ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam ediyor.

 Metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit edilerek yıkımı gerçekleştiriliyor.

Gürpınar Belediyesi cadde ve sokakları köpüklü suyla yıkadı

Gürpınar Belediyesi ekipleri, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbir için cadde, sokak, kaldırım ve vatandaşların ortak kullanım alanlarını sabunlu suyla yıkadı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, salgın hastalıklara karşı ilçe genelinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Gürpınar Belediyesinden deprem bölgesine yardım yapıldı

Gürpınar Belediyesi tarafından Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan 1 kamyon yardım malzemesini gönderdi.

6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatıyla Gürpınar İyilik Merkezi(GİMER) kapsamında yardım kampanyasıyla destek yapıldı.

Gürpınar Belediyesinden Kış sınavını başarı ile geçti

Gürpınar Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçede etkili olan kar yağışından vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için gece gündüz demeden etkin çalışma yürüttüler.

8 araç ve 20 personelle oluşturulan karla mücadele ekibi belirlenen program kapsamında ana arter ve sokakların yanı sıra okul bahçeleri ile mahalle ve mezra yollarında da kar temizleme ve buzlanmaya karşı çalışmalarını başarı ile yaptılar.

GÜRPINAR BELEDİYESİNİN YAPTIĞI DİĞER HİZMETLER VE ÇALIŞMALARDAN BAZILARI;

- ‘Tarihte Gürpınar’ Paneli Düzenlendi

- Gürpınar Belediyesi Çocukları 3D Sinema İle Buluşturdu

- Başkan Tanış’tan, Özel Öğrencilere Özel Program

- Başkan Tanış, Husumetli Aileleri Barıştırdı

- Gürpınar'da 2500 Fidan Toprakla Buluştu

- Gürpınar Belediyesinden Stabilize Yol Çalışması

- Kırsaldaki Çocuklar Tiyatroyla Buluşturuldu

- Gürpınar’da Asfalt Çalışması Devam ediyor

- Gürpınar'da Yıkılan Köprü Yeniden İnşa Edildi

- Başkan Tanış’tan Okul Ziyaretleri

- Başkan Tanış’ın Mahalle Ziyaretleri

- Gürpınar Belediyesinden Muhtaç Aileye Ev Yapımı

- Gürpınar’da Ağaç Bakım Çalışması

- Başkan Tanış’tan Engelli Vatandaşa Akülü Sandalye ...

- Camilere Geri Dönüşüm Malzemelerinden Dinlenme Alanları

- Genç Fikirler Gürpınar'ı İnşa Ediyor Projesi ...


 

ÖZ HABERCİ- MURAT ÇURKU