VASKİ Doğal içme suyu kaynaklarını koruma altına alıyor

VASKİ Doğal içme suyu kaynaklarını koruma altına alıyor
Vali Murat Zorluoğlu'nun Gevaş İlçesinde muhtarlarla yaptığı toplantıya Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş' da katılarak Gevaş ilçesinde çalışma yapılacak alanlarda incelemelerde bulundu.

Vali Zorluoğlu'nun muhtarlarla yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi olarak yol, su ve kanalizasyon hizmetleri birinci önceliğimizdir. Bu hizmet atağımızda VASKİ' ye çok önemli görevler düşüyor. diyen Zorluoğlu, ''VASKİ kendi gelirleriyle idare eden bir kuruluştur. VASKİ' nin yatırım yapabilmesi için kaynağa ihtiyacı vardır. Bunun için yaptığı hizmet bedelini tahsis etmesi lazım. suyumuzu israf etmeden tasaruflu bir şekilde kullanmalıyız. Kayıp ve kaçak içme suyunun önüne geçebilmek için VASKİ' ye destek vermemiz gerekiyor.''dedi.

Vali Murat Zorluoğlu’nun Gevaş programında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, pek çok kamu kurumunun il müdürü, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları, VASKİ genel müdürü ve kamuya hizmet götüren diğer kurumların temsilcileri de yer aldı

GEVAŞ İLÇESİNDE YAPILACAK HİZMETLER

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş Gevaş ilçesi Pınarbaşı Mahallesinde boşa akan doğal su kaynaklarını koruma altına alma ve bu suyu halkın kullanabilmesi için çalışmalarını başlattı. 

Gevaş ilçesinde boşa akmakta olan  doğal su kaynağını yerinde görmek ve vatandaşların bu sudan bir an evvel faydalanmaları için yerinde inceleme yapan Tekataş, Gevaş ilçesinin büyük bir bölümüne  yetecek olan doğal su kaynağının büyük bir bölümünün bakımsız hijyen koşulları sağlamadığı ve boşa aktığını gören yetkililer bu durumunun bir an evvel kalıcı çözüm üretilmesi ve vatandaşın faydalanması için çalışma yapılması talimatını verdi.

Gevaş Pınarbaşı mahallesinde bulunan doğal su kaynağının değişik noktalardan çıkan suyu ortak bir havuzda toplanması ve ardından kendi cazibesiyle Gevaş ilçesinin yerleşim yerine götürme çalışmasını başlattıklarını belirten VASKİ Genel Müdürü Tekataş ''Türkiye'nin nadir kentlerinde bulunan doğal su kaynaklarından biride Van' dır. Bizimde önceliğimiz doğal su kaynakları sağlıklı ve hijyen koşulları sağlanmasının ardından vatandaşımızın hizmetine sunmaktır. Pınarbaşında bulunan su kaynağına geldik, Bugüne kadar boşa akmakta olan suyu değerlendirmek amaçlı yapacağımız çalışma sonrası Gevaş ilçesi ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerini bu suyla kavuşturacağız. Akdamar adası'na içme suyu götürmek için etüt çalışmaları başlatıldı'' dedi.

Son olarak Gevaş İlçesinin Van' ın diğer ilçeleri ile kıyaslandığında çok fazla sorun yok. Bizim takip incelemelerimiz sonucunda imardan kaynaklı hizmet veremediğimiz yerleşim yerleri bulunmaktadır. bu yerleşim alanlarını ilgili kurumlarla irtibatlı olup en kısa sürede hizmetlerimizi götüreceğiz. 2018 yılı çalışma programına Akdamar mahallesi arıtma tesisi yapım çalışma yapılabilmesi için değerlendirmeye alınacak.'' şeklinde konuştu.