Vali Murat Zorluoğlu’nun Gevaş ziyareti

Vali Murat Zorluoğlu’nun Gevaş ziyareti
Van Valisi Murat Zorluoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Gevaş’a giderek, kaymakamlık ve belediye ziyaretleri, esnaf ve vatandaşlarla buluşma, ardından da ilçede görevli muhtarlarla toplantıyı içeren bir dizi program gerçekleştirdi. 

Eşi Sevcan Zorluoğlu’nun yanı sıra, kamu kurum müdürleri ve kamu yatırımı bulunan kuruluşların temsilcileriyle gittiği ilçede, ilk olarak Hükümet Konağı’nı ziyaret eden Vali Zorluoğlu, burada Kaymakam İshak Çınar ve ilçe protokolünce karşılandı. Beraberindekilerle birlikte geçtiği kaymakamlık makamında Kaymakam Çınar’dan kapsamlı ilçe bilgilendirmesi alan Vali Zorluoğlu, buradan Gevaş Belediyesi’ne giderek, Belediye Başkanı Sinan Hakan’dan da belediyede yürütülen çalışma, hizmetler ve projeler hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından, beraberindekilerle ilçe merkezini dolaşan Vali Zorluoğlu, bir yandan sokakta karşılaştığı ve çay evlerinde bir araya geldiği vatandaşlarla sohbet ederken, diğer taraftan da ziyaret ettiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyip, hayırlı iş ve bereketli kazanç temennilerini iletti. İlçede, rutin muhtarlar toplantısını Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenleyen Vali Zorluoğlu, toplantı açılışında yaptığı değerlendirmede, ilçedeki temaslarından ve Gevaş hakkındaki olumlu izlenimlerinden söz etti. Sabah saatlerinden itibaren Gevaş’ta bulunduklarını aktaran Vali Zorluoğlu, beraberinde toplantıya katılan Kaymakam Çınar’dan ilçenin genel durumu, yürütülen çalışmalar ve projeleri, Belediye Başkanı Hakan’dan da yerel anlamda yürütülen çalışmaları dinlediklerini söyledi.

Gevaş ilçe merkezinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığına şahit olduklarını belirten Vali Zorluoğlu, “3 yıl önceki fotoğraflarla karşılaştırdığımızda Gevaş’ın o dönemiyle şu andaki durumunun kıyaslanmayacağını, ilçede çok güzel hizmetlerin yapıldığını gördük. Bugün esas itibariyle sizleri dinleyeceğim. Sorun ve taleplerinizi hiç çekinmeden dile getirin. Beraberimizdeki mahallelerimize hizmet götüren ana kuruluş yetkilileri de taleplerinizi değerlendirmek üzere buradalar. Başta söylediğim gibi genel olarak bakıldığında Gevaş’ta önemli mesafeler kat edilmiş. İnşallah hedefimiz; bu yıl ve önümüzdeki yıl süratle çalışarak, devletimizin ve hükümetimizin buralarda kullanılmak üzere gönderdiği kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek, Van merkez ve ilçelerinin temel problemlerini çözmektir” dedi.

“GEVAŞ’TA DA YENİ OKULLARIN TEMELİNİ ATACAĞIZ “

Gevaş ile ilgili önceden yapılan tespitler doğrultusunda hizmet alanlarına dönük yatırım, çalışma ve projelerden de bahseden Vali Zorluoğlu, “İlçe eğitim alanında iyi noktada, ancak bazı okul eksikliklerinin bulunuyor. Gerekli planlamaları yaptık, il genelinde olduğu gibi Gevaş’ta da yeni okulların temelini atacağız ve birkaç yıl içerisinde tüm çocuklarımızın tam gün eğitime geçmelerini sağlayacağız. Sağlık alanında da bazı ufak tefek eksiklikler var. Şu andaki hastane, doktor ve donanım itibariyle iyi durumda, yalnız yatak sayısı itibariyle yetersiz gelebilir, bu konuda da önemli gelişmeler olacak. Belediye hizmetleri açısından aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı olan Gevaş’a, bu anlamda 25 kilometre civarında sıcak asfalt, yanında sathi kaplama çalışmaları yaptık. Belediyemizin kırsal tarım anlamında yaptığı çalışmalar da var. Büyükşehir Belediyesi olarak Gevaş’a hizmet getirmeye devam edeceğiz ve eksik kalan çalışmaları da tamamlama gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

“AKDAMAR ADASI’NI BUGÜNE KADAR 100 BİN ÜZERİNDE TURİST ZİYARET ETTİ”

Değerlendirmesinin devamında, kamu hizmetlerinin bir yere getirilebilmesinin ve orada kalıcı olabilmesinin, huzur ve güven ortamının varlığına bağlı olduğuna dikkat çeken Vali Zorluoğlu, “Siz Gevaşlılar müşahede etmişsinizdir. Bu sene çok canlı bir sene geçirdik. Yaz boyunca turizm anlamında çok güzel faaliyetler oldu. Van, o eski günlerine dönme işareti veriyor. Sadece Akdamar Adası’nı bugüne kadar 100 bin üzerinde turist ziyaret etti. İran’dan şu ana kadar gelen turist sayımız 350 bini buldu. Bu sayının yılsonu itibariyle 450 bine ulaşmasını bekliyoruz. Van’daki huzur ve güven algısı arttıkça, hem turizm hem de yatırım anlamında güzel gelişmeler olacaktır. Bunun işaretlerini görüyoruz. Yatırımcılar bizlere gelip görüşmeler yapıyorlar. Buralarda teröre prim vermez, el birliğiyle terörü bertaraf edebilirsek, ben şahsen Van’ın çok daha iyi noktalara süratle geleceğine yürekten inanıyorum. Bu manada mahalle muhtarlarımız, her alanda olduğu gibi terörle mücadelede de bizim çözüm ortaklarımızdır. Mahallelerde bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, kolumuzsunuz. İnşallah el birliğiyle ilimizi ve ilçelerimizi kalkındırmak için mücadeleye son sürat devam edeceğiz. Bu toplantıyı sizleri dinlemek için tertip ettim. Bu değerlendirmenin ardından sözü sizlere bırakıyorum” dedi.

Sorun ve sıkıntılarını dinlemek üzere daha sonra muhtarlara söz veren Vali Zorluoğlu, hazıruna iletilen, ilçeyle ilgili talep, görüş ve öneriler doğrultusunda gerekli talimatları da beraberinde ilçeye gelen kurum müdürleri ve diğer yetkililere yerinde bildirdi. Vali Zorluoğlu muhtarların ardından, toplantıya katılan kurum yetkililerinden, gerekli açıklamaları yaparak, yürütülen çalışmaların son durumu hakkında muhtarlarla bilgi paylaşmalarını istedi. Toplantı sonunda yapılan hizmetleri en çok dile getiren ilçenin Gevaş olduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Buradaki pozitif hava bizi de motive etti. İlçenin yüzü gülen muhtarları hafızalarımızdaki yerini aldı. Biz; Valilik, Van Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızın yanında siz muhtarlarımızla bir ekibiz. Sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz, sorunları plan ve program dâhilinde çözeceğiz. Gevaş’tan çok memnun ayrılıyorum. İlimizin incisi Gevaş’ın hem ilimiz gündeminde hem de ulusal gündemde daha çok yer alacağına inanıyorum. Burada bizlere ve beraberimizde gelen kurum yetkililerine gösterilen güleryüz ve ilgiye çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Murat Zorluoğlu’nun Gevaş programında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, pek çok kamu kurumunun il müdürü, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları, VASKİ genel müdürü ve kamuya hizmet götüren diğer kurumların temsilcileri de yer aldı.