Samsun'dan Gevaş'a şehir meydanı yapılacak!

Samsun'dan Gevaş'a şehir meydanı yapılacak!
Van'ın Gevaş Belediyesi’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapacağı “Gevaş Şehir Meydanı” projesinde kullanılacak doğal granit taşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi tesislerinde üretilerek ilçeye gönderilmeye başlandı.

Birkaç ay içerisinde tamamlanması hedeflenen şehir meydanı, Gevaş'ın çehresini değiştireceği gibi Van'ın örnek projelerinden biri olacağı belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Samsun Büyükşehir Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti'mizin kardeş belediyecilik programı çerçevesinde çalışma arkadaşlarıyla beraber sene başında ilçemizi ziyaret etmiş, incelemelerde bulunmuştu. Bu ziyaret esnasında şehir meydanı fikri doğdu. Teknik kadrolar bunun üzerinde çalışarak çok güzel bir peyzaj projesi yaptılar. Buna istinaden projede kullanılacak 10 bin metrekareye aşkın doğal granit taşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce üretilerek tarafımıza gönderilmeye başlandı. İlk parti taşları da ilçemize ulaştı. Van'ın en güzel, örnek gösterilecek meydanlarından biri olacak inşallah” dedi.



Yapılacak meydan ile ilgili de bilgi veren Bakan Hakan, “Proje kapsamında sadece bu meydan değil, ayrıca 15 yeni dükkan, bir kafe binası ve bir saat kulesi de var. Bu işlerin ihalesi de Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Ümit ediyorum tümüyle 2016 yılı içerisinde tamamlanmış olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu yatırım, dostluk ve kardeşliğimizi de ebedi kılacaktır. Bu anlamlı ve değerli desteklerinden dolayı başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına ve Samsun halkına yürek dolusu sevgilerimi, şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.