Gevaş'ta şenlik var! 2. Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği

Gevaş'ta şenlik var! 2. Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği
Van'ın Gevaş ilçe belediyesi tarafından 2'ncisi düzenlenen 'Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği' renkli görütüntülere sahne oldu. Belediyenin Kültür Müdürü Mihail Atik giydiği 'Deli Emin' kostümüyle katılımcıların beğenisini topladı.

- 2001 yılında Sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı 'Vizontele' filmindeki 'Deli Emin' tiplemesi Gevaş Belediyesi'nin esin kaynağı olmaya devam ediyor. 2001'de ilçe merkezinde çekimleri yapılan 'Vizontele' filmi nedeniyle Gevaş ilçe Belediyesi tarafından da bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği' yapıldı. Şenliğe, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İlçe Kaymakamları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve bisiklet ve doğa kulüpleri katıldı.

Bisiklet şenliğinin startı Gevaş'ın Rez mevkiinde verildi. Vali Taşyapan, STK temsilcileri ve kamu kurum müdürleri de bisiklet kullandı. 5 kilometrelik parkurda bisikletliler güzel görüntüler oluşturdu. Vizontele filminde Deli Emin rolündeki Yılmaz Erdoğan'ın yerini geçen yıl olduğu gibi bu yılda Gevaş Belediyesi Kültür Müdürü Mihail Atik aldı. Bisiklet ile en ön sırada yer alan Deli Emin kostümlü Atik katılımcıların büyük beğenisini topladı. Parkur sonunda konuşan Belediye Kültür Müdürü Mihail Atik, Şşenliğin geçen yıla göre daha kalabalık olduğunu söyleyerek şöyle; "Bu sene ikincisini düzenlemiş olduğumuz bisiklet şenliği daha kalabalık, daha yoğun, daha coşkulu geçti. Buradaki amacımız geçen senede ifade ettiğimiz gibi birlikteliği, beraberliği sağlamak, toplumsal barışa katkı sunmak. Bir gün bile olsa insanların mutluluğuna vesile olmak. Bir gün bile olsa, bir defa bile olsa deli gözlüğü takmak. Bir delinin gözlüğüyle dünyaya bakmak, dünyayı anlamak, dünyayı değerlendirmektir temel gayemiz. Gördüğünüz gibi burada birçok renk var, birçok dil var, birçok il ve ilçeden gelen misafirlerimiz var onlarla beraber ikincisini düzenledik. Bu etkinlikten büyük keyif aldık. Ben Belediyenin Kültür Müdürü olarak geçen senede giymiştim bu kostümü bu senede giydim çok keyif aldım. İnsanların mutlu olduğunu görmek beni daha çok mutlu ediyor."

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan Yılmaz Erdoğan'ı önümüzdeki yıl davet ederek şöyle konuştu: "Çok keyifli bir program, çok keyif aldığımız bir program bu sene ikincisini düzenliyoruz. Barışı, kardeşliği hissettme adına bunu tesis etme adına Deli Emin'in gözlüğüyle onun yüreğiyle dünyaya bakabilmek için memleketin bütün delilerini Gevaş'a davet ettik. Çok fazlaicabet ettiler. Yılmaz hocayı biz bu sene bekliyorduk, konuşmuştuk sene başında fakat programlarının yoğunluğu nedeniyle gelemedi selamları vardı, selamlarını ilettik. Umut ediyorum gelecek sene Yılmaz Hocayı aramızda göreceğiz. Bütün halkımız adına ben davetimi yineliyorum."

KAYNAK: GAZETEVAN