Eşbaşkanlar Çoban ve Kaya, Gevaş ilçesinde incelemelerde bulundu

Eşbaşkanlar Çoban ve Kaya, Gevaş ilçesinde incelemelerde bulundu
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe gezileri kapsamında Gevaş ilçesinde incelemelerde bulundu. Eşbaşkan Bekir Kaya, "Biz elimizden gelen tüm gayreti sarf ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Takdir halkımızındır" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe gezilerini bu kez de Gevaş ile devam ettirdi. Sabah saatlerinde Gevaş ilçesine giden Çoban ve Kaya, DBP İlçe Eşbaşkanları Filiz Aslan, Muğdat Ayaz ile belediye meclis üyeleri ile birlikte ilçe ve mahalleri gezerek hem halkın sorunlarını dinledi, hem de belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde gördü. Van Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da eşlik ettiği gezide ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl temeli atılan 'Gevaş İlçe Parkı'na gidildi. 28 bin metrekare alana sahip olan parkın içerisinde çocuk oyun alanı, basketbol sahası, fitnes alanı, 50 metre uzunluğunda asma köprü, piknik alanı, yürüyüş yolları yer alıyor. Burada inceleme yapan eşbaşkanlar, park ile ilgili bilgi aldı. Park gezisinin ardından eşbaşkanlar mahalle gezilerine başladı. Birçok köyü gezen eşbaşkanlar, Göründü Mahallesi'nde halkla bir araya geldi. Burada konuşan Mahalle Muhtarı Medeni Tel, taziye evinin yüzde 80 ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını ve yine mahallede birçok çalışmanın yapıldığını belirterek, eşbaşkanlara teşekkür etti. Eşbaşkanlar da halka katıldıkları için teşekkür ederek buradan ayrıldı.



Kaya: Biz elimizden gelen tüm gayreti sarf ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Eşbaşkanlar birçok mahalleyi daha gezdikten sonra ilçe merkezindeki çay bahçesinde Gevaşlılarla bir araya geldi. Burada konuşan Eşbaşkan Bekir Kaya, bu sezon başında planladıkları çalışmaları hemen hemen bitirme noktasına getirmeye çalıştıklarını aktararak, önceliklerinin ilçe merkezlerinde bulanan çalışmaları tamamlamak olduğunu söyledi. İlçelere bağlı mahallelerinin yollarında yıl içerisinde önemli asflatlama çalışmaları yaptıklarını aktaran Kaya, "Biz artık stabilize yolların yerine köy yollarını bile artık sıcak asfalt döküyoruz. İki yıl içerisinde mahalle yollarında önemli bir rahatlama yaşayacağız. Kentimizde bize bağlı olan bin 50 köy var ve bu köylerin tamamında yol ve diğer sıkıntılar var. Bunların tamamının çözülmesi bir iki yıl ile olacak bir durum değil. Biz elimizden gelen tüm gayreti sarf ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Takdir halkımızındır" dedi. Kaya'nın konuşmasının ardından söz alan muhtarlar eşbaşkanlara yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından eşbaşkanlar ilçeden ayrıldı.



'Büyükşehir, Gevaş ilçesinde önemli çalışmalar yaptı'

Van Büyükşehir Belediyesi sezon başından bu yana Gevaş ilçesine 15 kilometre asfalt, 10 kilometre sathi kaplama, 500 metre koruge boru çalışması yapılırken, 4 taziye evi yapılırken, mahallerde bulanan 12 taziye evinin ise tüm malzemeleri belediye tarafından karşılandı. Taziye evleri yapımı için 60 ton demir, 4850 torba çimento, 1175 metrekare seramik, 1090 tabaka çatı sacı, 16 bin 100 bims beton, 76 metreküp kereste, 1320 kilogram dış boya, 1260 kilogram iç boya, 103 kilogram tavan boyası ve mezarlık çevresi için ise 4 bin 400 metre beton duvar yapıldı. Yine Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından ilçede 3 bin ceviz fidanı dikimi gerçekleştirilirken, 16 mahallenin sulama kanalları ve göletlerinin temizliği yapılırken, tarımsal sulama amaçlı 2404 metre koruge boru döşemesi ile hayvan sulama amaçlı 221 adet sıvat kurulumu gerçekleştirildi.

1 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Tesisi yapımı devam ederken, 1 hayvan içme suyu amaçlı sondaj çalışması ise devam ediyor. 2 adet 255 metrekarelik sera kurulumu çalışmalarının devam ettiği ilçede, 18 dekarlık alanda ise sarımsak hasat çalışmaları da devam ediyor.