Erciş'te kadına yönelik şiddet konferansı verildi

Erciş'te kadına yönelik şiddet konferansı verildi
Erciş Kaymakamlığı Sosyal Destek Programı (SODES) Proje Birimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki öğretmen ve velilere "Kadına yönelik şiddet" konulu konferans verildi.
Erciş Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, psikiyatr ve aile danışmanı Saliha Erdim sunum yaptı. Erdim, "aile içi iletişim ve iletişimde kırmızı çizgiler" ve "anne-baba-çocuk ilişkileri ve ergenlik psikolojisi" konularında bilgiler aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, konferansın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Erciş'te bir eğitim seferberliği başlatmak ve eğitimin kalitesini yükseltmek istediklerini söyledi.

Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için "destek hizmetleri" dedikleri, okulların ve öğretmen ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Şimşek, "Çok ciddi anlamda sıkıntılarımız kalmadı. Okullarımızdaki sınıf oranları 25 ile 27 civarında. Eğitim kalitesini yükseltmek için bunların tamamı birer araç. Asıl hedefimiz kaliteli bir eğitim almalarını sağlamak. Bütün öğretmenlerimize talimat verdik. Öğrenci velilerimizi evlerinde ziyaret edecekler. Biz velilerimizin ilgisini çekersek, Allah'ın izniyle eğitimde hedeflediğimiz başarıyı yakalarız. Velilerden ricamız şu çocuklarımızın gönlüne Allah sevgisi, peygamber sevgisi, vatan sevgisi ve bayrak sevgisini yerleştirelim." diye konuştu.

Konferansa, Erciş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Halil İlhan da katıldı.