Erciş’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Erciş’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
Van’ın Erciş ilçesinde, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında bir tören düzenlendi. 

Erciş Kaymakamlığı koordinesinde Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu tarafından çok amaçlı salonda ortaklaşa gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Erciş Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yüksel Zorlu’nun açılış konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından etkinliğe özgü şiirler okundu. Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbani Özdaş, Mehmet Akif Ersoy’un Mısır’da sürgün olduğu dönemde Erciş’te bulunan kızı ve damadına yazdığı 7 adet mektubu okuduktan sonra Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Şirin Yaşar’a ‘safahat’ isimli eseri hediye etti. Ardından Hayal Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Albayrak tarafından Şehit Rıdvan Çevik anısına hazırlanan istiklal Marşı videosunun gösterilmesi ile devam eden program, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. 

Programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.