Erciş Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni

Erciş Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.
Erciş Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Yaşar, "Çalışkan, dürüst ve gayretli olun. Bir başkasının yapabildiği her şeyi sizler de yapabilirsiniz. Şimdi hayattın gerçek merkezine doğru yol alıyorsunuz. Bu yolculuğunuzda sizlere sonsuz başarılar diliyorum. Kendinize, ülkemize, ailenize ve en başta kendinize hayırlı insanlar olmanız temennisiyle mezuniyetiniz hayırlı olsun." dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise öğrencilerin iki yıl önce başladıkları sürecin tamamlandığını ve artık yetişmiş elemanlar olarak mezun olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu süreçte çok ciddi sıkıntı ve problemler yaşadınız. Belki uykusuz geceleriniz oldu. Ama o sorun ve sıkıntının bugün meyvesini alıyorsunuz. Yani hakkettiğiniz diplomaları alacaksınız. Yaptığımız çalışmalar sonucu mezun öğrencilere kimlik vereceğiz. Dolayısıyla YYÜ'nün bir bireyi olarak kimliklerinizi ömür boyu yanınızda taşıyacaksınız. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum."

Erciş MYO Müdürü Prof. Dr. Fikret Yaşar da 22. dönem öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "İki yıl geride kaldı. Gelmez sandığınız mezuniyet günü kısa sürede geldi. Unutmayın bundan sonraki hayatınızda sizin en yakın destekçiniz ve dayanağınız bugüne kadar eğitimden sağladığınız kazanımlarınız, bilgi birikimleriniz ve becerilerinizdir." diye konuştu.

Okulu dereceyle tamamlayan öğrencilere ödüllerin verildiği program, öğrencilerin müzik eşliğinde halay çekmesi ve kep atmasıyla son buldu.

Teröne, Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.