Erciş Belediye meclisi Qamişlo Katliamı ve Darbe girişimini kınadı‏

Erciş Belediye meclisi Qamişlo Katliamı ve Darbe girişimini kınadı‏
Erciş Belediye Meclisi Ağustos Ayı olağan toplantıların birinci oturumunda 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve 27 Temmuz tarihinde İŞİD tarafından Rojava'nın Qamişlo kentinde yapılan bombalı eylem kınandı.
Erciş Belediye meclisi'nin yapılan açıklamaya göre; Erciş Belediyesi belediye meclisi Ağustos Ayı olağan meclis toplantılarına başladı. Belediye eş başkan vekili Güler Avcı başkanlığında Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıların birinci oturumunda DBP'li ve AKP'li üyeler hazır bulundu. Toplantıda belirlenen gündem maddelerine geçilmeden önce 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve 27 Temmuz tarihinde İŞİD tarafından gerçekleştirilen ve ellinin üstünde insanın yaşamını yitirdiği Rojava'nın Qamişlo kentindeki bombalı eylem kınandı.

'Ölen Kürt çocukları olduğu için kimsenin umurunda olmadı'

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı olarak söz alan meclis başkan vekili İzzet Bütün ,27 Temmuz'da İŞİD tarafından Kürt kentinin hedef alındığını belirterek onlarca insanın yaşamını yitirdiği vahşi olayı kınadıklarını belirtti. Konuyla ilgili söz alan DBP'li meclis üyesi Mustafa Demir ise konuya ilişkin '' Yanı başımızda insanlar öldürülüyor ama görülmüyor .Ölen Kürt çocukları olduğu için kimsenin umurunda değil. Katliamı da sessizliği de kınıyoruz. '' sözlerini kullanarak duyduğu tepkiyi dile getirdi.

'Darbeleri kınıyoruz ,demokrasinin güçlendirilmesi lazım'

İkinci konu olarak 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine değinen meclis başkan vekili İzzet Bütün , en kötü sivil iktidarın en iyi cuntadan iyi olduğunu belirterek yaşanan darbe girişimini kınadıklarını söyledi . Bütün ; '' Darbe girişiminden önce Roboski'de , Sur'da bunlar sivil insanları katlediyor diyorduk ,inanmadılar. Sivil insanları bombalayanlar şu an cezaevindeler. '' dedi. Darbe sonrası tedbirlerin siyasi ayağının eksik kaldığını da aktaran Bütün , '' Yargıda, askeriyede temizlik yapıldı ancak siyasette yapılmadı , bu ayağın eksik olması manidardır.Açın AKP'li siyasilerin Gülen hakkında söylediklerine bakın'' şeklinde konuştu. Konuyla ilgili AKP grubu adına söz alan Ahmet Türkmenoğlu ise darbenin herkese zarar verdiğini ve darbeyi kınadıklarını söyledi. Daha sonra konuşan DBP'li meclis üyesi Mehmet Deveci ise yaşananların darbenin bir başka versiyonu olduğunu belirterek despotizm yerine demokrasi ile paralel olmamız gerektiğini belirtti.

Meclis , yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.