Edremit'te bayaz bayrak sahiplerini buldu

Edremit'te bayaz bayrak sahiplerini buldu
Edremit Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ‘ Beyaz Bayrak Projesi ‘ kentte yaşam bulmaya devam ediyor. ‘ Beyaz Bayrak ‘ almaya hak kazanan işletmeler ziyaret edilerek sağlıklı, güvenilir bir iş yeri olduğunu gösteren ‘ Beyaz Bayraklar ‘ işletmelere asıldı.
Van Büyük Şehir, Edremit ve İpekyolu belediyeleri iş birliğiyle Gıda Koordinasyon Ekipleri tarafından yürütülen ‘Beyaz Bayrak Projesi‘ kapsamında ilçedeki toplu tüketim alanlarına dönük daha hijyenik, daha güvenilir iş yerlerinin oluşturulmasına dönük çalışmalar uzun zamandır devam etmekteydi. Proje kapsamında kentteki tüm esnafa dönük eğitim seminerleriyle bilgilendirmelerde bulunarak projenin hayata geçirilmesi için mücadele edildi.

Gıda Koordinasyon Ekibi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde kentte ‘ Beyaz Bayrak ‘ almaya hak kazanan işletmelere bayrakları dağıtılmaya başlandı. Yürütülen çalışmalar neticesinde Edremit ilçe merkezinde birçok işletme, proje kapsamında belirtilen kriterleri tamamıyla iş yerlerinde uygulayarak, uyarak ‘ Beyaz Bayrak ‘ almaya hak kazandı. ‘ Beyaz Bayrak ‘ almaya hak kazanan işletmelere bayraklarını verildiği programa DBP Van İl Eş Başkanı Metin Kutaz, Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, HDP ve DBP Edremit ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığı Gıda Koordinasyon Şube Müdürü Sakine Turan ve Gıda Koordinasyon Şube Müdürlüğü çalışanları, Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanları katıldı.

‘Daha hijyenik ve güvenilir işletmeler yaşam kalitesini arttırır‘

‘Beyaz Bayrak‘ verilen iş yerlerinde konuşan Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, DBP’li belediyeler olarak her zaman alışılmış ve öğretilmiş belediyecilik anlayışının ötesine geçerek; her alanda hizmeti daha kaliteli ve kalıcı kılmak adına yeni projeleri yaşama geçirdiklerini ve bu projelerden birinin de ‘ Beyaz Bayrak Projesi ‘ olduğunu belirtti. Kentte işletmecilik yaparak aslında halka hizmetin önemli bir kulvarında olan esnafları önemsediklerini belirten Çelik, bunun için kalite standartlarının artacağı bunla beraber halkın da önemsendiği ve düşünüldüğü ‘ Beyaz Bayrak’ projesini çok önemli olduğunu ifade etti. Projeyle beraber halkın hakkı olan hijyenik, güvenilir tüketim alanlarının oluşması gerektiğini belirten Çelik, projeye kentte bulunan tüm esnafın katılım göstermesini gerektiğini aktardı. Çelik, hijyen ve güvenilirlik acısından ‘ Beyaz Bayrak ‘ almaya hak kazanan esnaflara teşekkür etti.

‘Beyaz Bayrak‘ almaya hak kazanan işletmeciler de belediyenin böylesi oldukça faydalı bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ettiklerini belirterek; ‘Beyaz Bayrak‘ almaktan gurur duyduklarını belirtti.

Edremit İlçesi sınırları içinde Beyaz Bayrak ödülünü almaya hak kazanan işletmeler; Havaalanı kavşağında bulunan Grand Pizza, Sütçü Kahvaltı Salonu, Elegant Restaurant ve Liman Restaurant