Edremit'te zabıtalardan işletmelere Ramazan denetimi

Edremit'te zabıtalardan işletmelere Ramazan denetimi
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Ayı öncesinde denetimlerini sıkılaştırdı.Ramazan ayı öncesinde halkın gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini sıkılaştırdı.

EDREMİT BELEDİYESİ RAMAZAN AYI ÖNCESİ DENETİMLERİSIKILAŞTIRDI !
 
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Ayı öncesinde denetimlerini sıkılaştırdı.Ramazan ayı öncesinde halkın gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilmelerini, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda iftarlarını açabilmelerini sağlamak amacıyla market, restoran, kasap, fırınlar,manav,baharatçılar işletmeleri tek tek denetleniyor.

 İşletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, çalışanların temizliği, satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığı, son tüketim tarihi, çalışma ortamının hijyeni  gibi konularda kontroller yapıldı. Denetimlerde eksikleri olan iş yerleri uyarıldı. Ayrıca fırınlarda ekmeklerin gramajları da kontrol edildi.



Edremit’te denetimler aralıksız sürecek !

Denetimlerin Ramazan ayı boyunca da devam edeceğini kaydeden Edremit Belediyesi Zabıta Memuru Sabahattin Ergenç, yurttaşların Edremit’teki her işletmeden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerini söyledi.Ergenç, “Yurttaşların sağlığını doğrudan ilgilendirecek her türlü hizmetin denetimini titizlikle gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizi esnafımızı zor durumda bırakmak için değil, evine yiyecek götüren yurttaşların hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketebilmeleri için yapıyoruz. Bu denetimler sayesinde hem işletmeci hem de tüketici memnuniyet duymaktadır. ” diye konuştu.

Ayrıca Ramazan Ayı dolayısıyla sıklaştırılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçtiği tespit edilen 570 kg gıda malzemesi de Edremit Belediyesi’nin çöp alanlarında yakılarak imha edildi.