Edremit Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi

Edremit Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi
Edremit Belediyesi ve Demokratik İslam Kongresi ortaklığıyla Ramazan Ayı dolayısıyla mevlütlü iftar yemeği düzenlendi. Yüzlerce vatandaş aynı iftar sofrasında bir araya geldi.

Edremit Belediyesi ve Demokratik İslam Kongresi ortaklığıyla Elmalı Otel’de düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce kişinin katıldığı yemeğe, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri,  HDP ve DBP il ilçe yöneticileri, Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Kongreya Jinên Azad (KJA),  MEYADER, Barış Anneleri İnsiyatifi, VADAY-DER, Demokratik Mahalle Meclisi üyeleri ve halk katıldı.



Düzenlenen mevlütlü iftar yemeğine binlerce kişi aynı iftar sofrasında bir araya gelerek burada iftarını açtı. Mahallelerde yaşayan vatandaşlar belediye tarafından toplu taşıma araçlarıyla iftar programına geliş gidişleri sağlandı.

 İftar yemeğine gelen vatandaşları Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, DBP ve HDP Edremit ilçe eş başkanları, Demokratik Mahalle Meclisi Eş Başkanları, DBP'li belediye meclis üyeleri karşıladı.



İftar yemeği öncesi VADAY-DER'e bağlı imamlar tarafından mevlid okundu. Mevlidin okunmasının ardından ilk olarak konuşan Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Çelik; Ramazan Ayının barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Çelik; “Ramazanınız Mübarek olsun. Biliyorsunuz ki her yıl İftar yemeği programı düzenliyoruz. Ama maalesef bu yıl Eş Başkanlarımız Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan aramızda değiller, size onlardan selam getirdik. Hepiniz iftar yemeğimize tekrardan hoş geldiniz. Ramazan Ayı mübarek bir aydır. Umuyor ve diliyoruz ki Ramazan Ayı barışın ve huzurun egemen olduğu günlerin başlangıcı olur. Dualarınızın, oruçlarınızın ve namazlarınızın kabul olması dileğiyle afiyet olsun.” diye konuştu.


 
Demokratik İslam Kongresi Van Şubesi Üyesi Muğdat Mirekoğlu ise yurttaşların Ramazan Ayını kutlayarak, kaza, bela, savaş isteyenler, Allah’ın emrettiklerini bir tarafa bırakıp, başka işlerle uğraşanlar ihsan olamayacaklarını belirtti.

Son olarak Konuşan HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise tüm herkesin Ramazan ayını kutlayarak yapılan ibadet ve duaların kabul olması temennisinde bulundu.


 
Geveri konuşmasının devamında " Biliyorsunuz içinden geçtiğimiz günler hem acı dolu, hem de çok zor günler. Bu sebeple ilk olarak sizin huzurunuzda bütün Kürdistan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu mübarek günler, Ramazan ayı biliyorsunuz ki İslam’ın şartıdır. Bu sebeple Müslüman olan herkesin dürüst bir şekilde oruçlarını tutması gerekir. Umut ediyorum ki Ramazan ayı Kürt halkı için hayırlara vesile olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki İslam dini, barışın dinidir, Ramazan ayı da özgürlüktür. Biliyorum ki verdiğimiz özgürlük mücadelesi boşa çıkmayacak hem Allah katında hem de insan vicdanında yerini bulacak ve iyi ve güzel günleri halkımıza sunacağız.  Bugün Nusaybin’den tutun da Gever’e kadar katledilen halkımız var, Biz bunların takipçisi ve yardımcısı olmalıyız. İşte bu yüzden hayır, bereket ayı olan Ramazan Ayında mağdur ve ihtiyacı olan halkımız için elinizden geleni yapın. Zekatlarınızı, fitrelerinizi gönülden mağdur ve muhtaç halkımıza veriniz. Tekrar Ramazan Ayınızı kutluyorum. Sağlıcakla kalın. Afiyet olsun.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından aynı iftar sonrasında bir araya gelen yurttaşlar ezanın okunmasıyla iftarını açtı.