Çiçekli sosyal medya hesabından müjdeyi verdi

Çiçekli sosyal medya hesabından müjdeyi verdi
Van’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, eski Yün İplik Fabrikasının yerinin yeni Edremit Belediyesi külliyesinin yapımı için tahsis edildiğinin müjdesini verdi. 

Edremit’te yaptığı projeler ve hizmetlerle adeta ilçeye çağ atlatan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit Belediyesi yeni hizmet binasının yapılacağının da müjdesini verdi. Müjdeyi sosyal medya aracılığı ile duyuran Kaymakam Çiçekli, “2014 Büyükşehir Yasası ile beraber Edremit 12 bin nüfuslu küçük bir ilçeden 122 bin nüfuslu metropol bir ilçeye dönüştü ve Van’ın bazı mahalleleri Edremit’e bağlandı. Bu da coğrafi olarak sahile paralel ince uzun bir ilçe ortaya çıkardı. Şu anki belediyenin, kaymakamlığın ve diğer kurumların yerleşimleri Fırat, Şabaniye, Eminpaşa ve Süphan mahallelerine uzak kaldı. Bu mahallelerimizde toplam 65 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Fırat Mahallemizden belediyemize gelmek isteyen bir kardeşimiz 3 vasıta değiştirmek zorunda kalmaktadır” dedi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte bu yeni durumun kamu hizmeti üreten binaların daha merkezi bir noktada olması zorunluluğunu ortaya çıkardığını da sözlerine ekleyen Kaymakam Çiçekli, “Bundan dolayı bizlerde bu yeni duruma ayak uydurarak, eski Yün İplik Fabrikası olarak bilinen yeri ki burası eski Edremit ile yeni Edremit’e bağlanan mahallerin ortasında kalmaktadır. Tüm kamu hizmetlerimizin planlanacağı bir külliye şeklinde projelendirdik ve ilan ettik. Hamdolsun ki tahsisini başardık. Tahsisin yapılması konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Maliye Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve ilgili tüm bürokratlarımıza Edremitliler adına gönülden teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah en kısa sürede burada yapmayı planladığımız hizmet binalarımızı da hayata geçireceğiz. Sizlere bu husus ile ilgili söz verip sözümüzde durabildiğimiz için çok mutluyum. Rabbim bizleri sizlere mahcup etmesin inşallah” ifadelerini kullandı.