'İsrail, Suudi Arabistan’a nükleer bilgi satıyor'

'İsrail, Suudi Arabistan’a nükleer bilgi satıyor'
İsrailli uzman Ami Dor-on, İsrail Suudi Arabistan’a nükleer silahlar üretebilmesi için “nükleer bilgi” satıyor' dedi.

İsrail askeri örgütlenmesi İHLS'nin üst düzey nükleer analizcilerinden Ami Dor-on, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasında gelişen bağların ardından nükleer alanda işbirliğinin muhtemel hale geldiğini söyledi. Bunun ise bölgede yükselen nükleer silahlanma yarışının işaretçisi olduğunu öne sürdü.

İran merkezli Press TV'nin haberine göre “Dünyanın kötüye doğru gittiğini gördüğümüzden bu bilgi bizi sarsmalı. Bunu takip eden Ortadoğu'da nükleer silahlara sahip olma yarışı tepemizden geçip gidiyor” diyen Ami Dor-on'un ifadeleri hem “Middle East Monitor” hem de “Arabi21”'de yer aldı.

İSRAİL PAKİSTAN'A PAY BIRAKMAK İSTEMİYOR

İsrailli yazara göre Tel Aviv rejimi Suudilierin nihai olarak nükleer silah geliştirmek için harekete geçeceğinin farkında ve nasıl yapılacağını öğrenmek için Suudilerin Pakistan gibi bölge ülkelere gitmesini istemiyor.

Dor-On bunun için “Gelişen Suudi-İsrail ilişkilerine bakılırsa İsrail Suudilerin nükleer silah edinme çabalarını geliştirmek ve bu işi Pakistan'a bırakmamak için girişimde bulunabilir” dedi.

Dor-On'un iddiasına göre Pakistan halihazırda nükleer silahlanma yarışının artması halinde uzmanlığını Suudi Arabistan'a aktarma konusundaki gönüllülüğünü göstermiş durumda.

ZAYIF YÖNETİM VE TAHTA KAVGALARI…

Uzmanlar ise uluslararası toplumun Suudi Arabistan'ı nükleer silah edinmekten alıkoymasını istiyor. Riyad'ın kendi içindeki güç savaşları, Suudi liderlerin zayıf yargıları ve uç ideolojileri geliştirmeleri ise engellenmek istenmesinin başlıca nedenleri olarak gösteriliyor.

TİMETÜRK ÇEVİRİ