İran'daki depremde 3 ölü 800 yaralı var

İran'daki depremde 3 ölü 800 yaralı var
Dün akşam yaşanan 6.1 büyüklüğündeki merkezi İran'ın Hoy kenti olan, 4 ülkeden ve Van'dan hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybederken 800 civarında yaralı var.

Dün akşam yaşanan 6.1 büyüklüğündeki merkezi İran'ın Hoy kenti olan, 4 ülkeden ve Van'dan hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybederken 800 civarında yaralı var. Akşam 9 civarında olan deprem nedeniyle İran'da deprem bölgesindeki vatandaşlar hem kışın soğuk şartları, hemde elektrik kesintileri nedeniyle geceyi dışarıda arabalarında geçirmek zorunda kaldılar. 

İran'daki depremde ilk tespitlere göre 80 civarında bina da hasar oluştu. Günün aydınlanmasıyla birlikte İran resmi makamlarının hasar tespit çalışmalarının devam edeceği ve bilançonun netleşeceği açıklandı. 

Van'dan da net bir şekilde hissedilen deprem sonrası Van Valiliği'nden yapılan açıklamada "Merkez üssü İran'ın Khoy kenti olan 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bölgede Jandarma, Afad ve ilgili kamu kurumlarımız tarafından tarama faaliyetleri sürüyor." denildi.