KIZILCIK ŞERBETİ YAYINLANACAK MI? KIZILCIK ŞERBETİ CEZA, RTÜKTEN KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNE CEZA

KIZILCIK ŞERBETİ YAYINLANACAK MI? KIZILCIK ŞERBETİ CEZA, RTÜKTEN KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNE CEZA
KIZILCIK ŞERBETİ YAYINLANACAK MI? KIZILCIK ŞERBETİ CEZA, RTÜKTEN KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNE CEZA KIZILCIK ŞERBETİNDE NELER YAŞANDI?

SHOW TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümünün dün akşam ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Kızılcık Şerbetiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı...

Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK’ün verdiği 5 kez yayın durdurma cezasının 7 Nisan itibariyle uygulanması istenmişti. Bu cezaya karşı Show TV avukatları pazartesi sabahı itiraz hakkını kullanmıştı. Birsen Altuntaş'ın haberine göre, yüksek mahkeme itiraz talebini değerlendirdi. Son gelen detaya göre mahkeme yürütmeyi durdurdu ve RTÜK’ten de savunma istedi. Uzayan karar süreci nedeniyle “Kızılcık Şerbeti”nin geçtiğimiz hafta yayınlanacağı açıklanmıştı. Peki ama Kızılcık Şerbeti bugün var mı yok mu, neden başlamadı?

Show TV avukatlarının dava açması ile yürütme durdurma kararı verilen Kızılcık Şerbeti dizisine verilen 5 hafta program durdurma cezasında son dakika gelişmesi yaşandı. 

Ancak RTÜK bu karara itiraz ederek ceza gerekçesini ve savunmalarını mahkemeye sundu.  Ankara İdare Mahkemesi az öce verdiği kararla “Yürütmeyi durdurma” kararını kaldırdı.

Bu durumda ceza bu akşam uygulanmaya başlanacak ve dizi 5 hafta süreyle yayınlanmayacak.


Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman başlayacak?

Kızılcık Şerbeti dizisinin bu akşam yeni bölümünün yayınlanacağı son dakika gelişmesiyle duyurulmuştu fakat diziyi izleyenler için televizyon ekranından yapılan uyarıda dizinin yeni bölümünün yayınlanmayacağı belirtildi.