VASKİ'den o ilçeye 10 milyonluk yatırım

VASKİ'den o ilçeye 10 milyonluk yatırım
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, ilçelerin altyapı hizmetlerinin eksiksiz olmasına yönelik projeler yürütürken, ayrıca ilçelerin arıtma tesislerine kavuşması için de çalışmalar gerçekleştiriyor.

 Bu çalışmalar çerçevesinde yürütülen yoğun programlar sonunda Çatak ilçesine de İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yapılması için ihale yapıldı.

İller Bankası Genel Müdürlüğünce Ankara’da geçen ay içinde yapılan Çatak İlçesi Arıtma Tesisi ihalesi ile maliyeti 10 milyon TL’lik bir tesisin yapımına başlanacak.

Yapılacak yeni arıtma tesisisin tam donanımlı bir işletim sistemine sahip olduğu, ilçenin 2050 yılına kadar olan nüfus yoğunluğuna yetecek şekilde tasarlandığı açıklandı.

Ayrıca tesisin çevreye dost bir tasarımla planlandığı ve ilçede atık suların artık çevrede ki doğaya karışmasına izin verilmeden yüzde yüz arıtılarak doğasıyla meşhur Çatak’ın gelecek nesillerine temiz bir çevre bırakılması hedefleniyor.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Bütün çabamız halkımızın geleceği için tedbir almaktır. Biz yatırımlarımızı her alanda sürdürüyoruz. Çatak’ta hizmetlerimiz kesintisiz sürüyor, geçen hafta içinde yine orayı ziyaret ederek çalışmaları denetledik” diyerek “Arıtma Tesisi Çatak İlçesi için elzem bir yatırımdı. Yıllardır beklenen hizmete kavuşturuyoruz. Çatak İlçesinin doğal yapısını ve çevreyi korumak için azami gayret gösteriyoruz. Bu yatırım Çatak İlçesine hayırlı olsun”şeklinde konuştu.