Hayvancılıkla Uğraşan Ailelerin Zorlu mesaileri devam ediyor

Hayvancılıkla Uğraşan Ailelerin Zorlu mesaileri devam ediyor
Zor Şartlarda Hayvancılık yapan aileler havaların ısınmasıyla mesailerine devam ediyorlar.

Hayvancılıkla uğraşan aileler Bahar ve Yaz ayının gelmesiyle şartlar ne olursa olsun zorlu mesailerine devam ediyorlar.

 Van Çatak ilçesinde geçimlerini hayvancılıkla sağlayan aileler  çetin geçen kışın ardından havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını otlatmaya, su vermeye ve süt sağma işlemlerine ara vermeden devam ediyorlar. Zorlu geçen Kış şartlarında yaklaşık 6 ay gibi hayvanlarını ot ve saman ile besletmek zorunda kalan Hayvan sahipleri Havaların ısınmasıyla hayvanlarını otlattırmak için dağlara,  yaylalara  götürerek  zorlu mesailerini sürdürüyorlar. 

Gazeteci Murat Çurku da bu zorlu mesailerinde hayvancılık yapan aileleri yalnız bırakmadı  ve kendilerine eşlik ederek  çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hayvancılıkla uğraşan aileler, hayvanlarının otlaması için ve  Hayvanlarına su vermek için  için kilometrelerce  yol yürüdüklerini  ifade ettiler. Büyük emekler sonucu hayvanlarını süt sağmak için sabırla ve alın teriyle yapan aileler Süt sağma işlemlerini  yaparken Gazeteci  Murat Çurku bu ana eşlik ederek yapılan süt sağma işlemi sonrası taşıma işlemini birlikte yaptılar. Hayvancılıkla uğraşan aileler Bu hoş sohbetten dolayı Çurku’ya süt ikramında bulundular.

Gazeteci Murat Çurku konu ile ilgili görüşlerini şu ifadelerle söyledi  “Zor şartlarda hayvancılıkla geçimin yapan bu insanları görünce ziyaret etmek istedik. Çok hoş ve sıcak karşılandık. Bizde bu zorlu mesaide bu muhteşem doğa ortamında kendilerinin yaptığı bu faaliyetleri hem kendilerinden dinledik hem de bizzat eşlik ettik. Atatürk’ün Köylü Milletin Efendisidir sözünü bire bir  gördük ve eşlik ettik. Bu sıcak sohbetten ve karşılanmadan sonra geçimlerini hayvancılıkla yapan köylü kardeşlerimiz bize sağdıkları sütten ikram ettiler.  Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sabır gerektiren ve bu zorlu mesaide Rabbim yardımcıları olsun." Dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖZ HABERCİ GAZETESİ - MURAT ÇURKU- ÖZEL HABER