Eşbaşkanlar Çatak'ta inceleme yaptı

Eşbaşkanlar Çatak'ta inceleme yaptı
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Çatak ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

 Çatak ilçesine giden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Kanîsipî ile Uzuntekne Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet birimlerini tek tek ziyaret edip, çalışmalara dair bilgi aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Çatak ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Eşbaşkanlara, Genel Sekreter Vekili Engin Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Kıran, Van Su ve Kanalizasyon İradesi (VASKİ) Genel Müdürü Şeref Demir, Fen İşleri Daire Başkanı Çetin Çiftçi ve Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanı Cihan Gümüşçü ve Çatak Belediyesi eski Eşbaşkanı Celalettin Bartu ile 31 Mart seçimlerinde eşbaşkan adayı olan Esra Babur eşlik etti.

DOĞA HARİKASI KANÎSİPÎ’DE İNCELEME

Doğası ve yeşili ile göz kamaştıran ilçede ilk durakları Kanîsipî olan Eşbaşkanlar, dağdan gürül gürül akan şelale çevresinde bir süre inceleme yaptı. Çatak Çayı üzerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santralleri’nin (HES) ilçeye ve bölgenin florasına vereceği zararları Çevre Koruma Daire Başkanlığı’ndan yetkililerle değerlendiren Eşbaşkanlar, konuya dair detaylı bilgi edinilmesini istedi. Ardından ilçe merkezine geçen Eşbaşkanlar, sırasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nın Şantiye Şefliği, VASKİ’nin Şube Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Grup Amirliği’ni ziyaret ederek, yönetici ve çalışanlarla bir araya geldi. Çalışmalara, mevcut çalışanlara ve ilçenin ihtiyaçlarına dair bilgi alan Eşbaşkanlar, çözüme dair önerileri dinledi.

EŞBAŞKANLAR UZUNTEKNELİLERİ DİNLEDİ

İlçe merkezindeki ziyaretler sonrası Uzuntekne (Kanî Mîra) Mahallesi’ne geçen Eşbaşkanlar, yeşil ve sarının içi içe geçtiği dağlar arasındaki mahallenin sakinleriyle görüştü. Muhtar Kahır Yıldız’dan 2 bin nüfuslu mahalleye dair bilgi alan Eşbaşkanlar, başta şebeke suyu olmak üzere, köyün yolu, yayla yolları, taziye evi ve gölet yapımı taleplerini dinleyip, not etti. Eşbaşkanlar, ilk etapta aciliyet teşkil eden taziye evi ve yayla yollarına dair çözüm üretileceğini belirtti. Mahallenin inamı ve yurttaşlarla da uzun uzun sohbet eden Eşbaşkanlar, özellikle kış aylarında vatandaşlara zorluk yaşatan köy yolunda inceleme yaptıktan sonra Van merkeze döndü.