Çatak Belediyesi Hizmetlerine dolu dizgin devam ediyor

Çatak Belediyesi Hizmetlerine dolu dizgin devam ediyor
Çatak Belediyesi Hizmetlerine dolu dizgin devam ediyor

Çatak ilçesinde yaptığı hizmetlerle göz dolduran Çatak Belediyesi halkın beğenisini ve takdirini toplamaya devam ediyor. Seçildiği günden bu yana ilçede halkın sevgisini kazanan  Başkan Abdurrahman Şeylan öncülüğündeki Çatak Belediyesi hizmette sınır tanımayarak yoluna dolu dizgin devam ediyor.

Çatak Belediyesi ilçede her alanda çalışmalarına kesintisiz devam ederek yol bakım onarım çalışmaları, Park alanlarının temizlenmesi, sosyal yardımlar ve yeni yapılan projeler gibi hizmetlerin yanısıra koronavirüs sürecinde ilçede gerekli hijyenik temizliğin yapılması, okul cami ve kurum vb. yerlerin temizlenmesi, esnafa ve ilçe halkına bilgilendirmeler yapması, market lokanta fırın gibi işyerlerinde gıda denetimi yapması, zorlu geçen kış şartlarında yolların açılması karların temizlenmesi gibi daha sayılabilecek bir çok hizmette çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan yapılan hizmetleri her fırsatta yerinde inceleyerek yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldı. Şeylan, mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını ve isteklerini yerinde dinleyerek ilçe halkının takdirini toplamaya devam ediyor.


Başkan Şeylan'dan Aşı Çalışmasında Örnek Davranış

Aşılama takvimindeki sıraya göre ilk doz aşısını olduğunu kaydeden Başkan Şeylan;“ ilçe genelinde sürekli olarak çalışmalar yürüterek, denetimler yaparak maske, mesafe, hijyen tedbirlerini sıkı tutmaya çalıştık. Koronavirüs (Covid-19) salgınından kurtulmak ve normal hayatımıza dönmek istiyorsak aşımızı olacağız ve kurallara riayet ederek, bu salgından kurtulacağız. Sırası gelen vatandaşlarımızdan rica ediyorum sıranız geldiğinde aşınızı yaptırın.” dedi.

Belediye Başkanı Şeylan’ın Esnaf Ziyaretleri Sürüyor

Başkan Şeylan ;“Yaptığımız ziyaretlerin amacının; Esnafla ve halkla istişare etmek, sorunları yerinde görmek, ortak bir akılla sorunları çözmek, belediyenin çalışmalarını halka anlatmak, partili, partisiz ayrım yapmadan esnaflarımızı ziyaret ederek İlçemizin sorunlarını dinlemektir.  Halkla bütünleşerek yapılacak hizmetlerin daha verimli ve isabetli olacağının bilincindeyiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Şeylan’dan Bilgi Mahallesine Ziyaret 

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan; İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Enes Yusuf Ayçiçek, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Alican Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı ve SYDV Müdürü Aydın Babur ile birlikte Bilgi Mahallesine ziyarette bulundu.

Başkan Şeylan, Mahalle Ziyaretlerine Devam Ediyor 

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Mahallerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve çalışmaları incelemek amacıyla AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Şeylan, ziyarette vatandaşlardan gelen talep ve önerileri dinledi.

Çatak’ta Sokak Hayvanları İçin Mama Bırakıldı
Çatak Belediyesi ile Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) soğuk hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmayarak, ilçe genelinde belirli alanlara kedi ve köpek maması bırakıp sokak hayvanlarını elleriyle besledi.

Başkan Şeylan Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Başkan Şeylan; “ Vatandaşlarımızla sık sık buluşmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşların taleplerini dinlemek, sorunları yerinde incelemek ve bu sorunlara vatandaşlarla birlikte çözüm üretmek amacıyla ziyaretler gerçekleştiriyoruz.  Sorunların çözüme kavuşması, taleplerin gerçekleştirilmesi hususunda vatandaşlarla birlikte istişare içerisinde olmaya devam edeceğiz. “dedi

Başkan Şeylan Öğrencinin Tablet İsteğini Geri Çevirmedi
Başkan Şeylan Görentaş Mahallesinde yaşayan Maşallah Yavuz’un tablet isteğini geri çevirmeyip tablet hediye etti.

Çığda Hayatını Kaybeden 42 Kişinin Anısına Mescit Ve Çeşme İnşa Edildi
4 ve 5 Şubat 2020'de düşen çığlar nedeniyle hayatını kaybeden 42 kişinin anısına Van-Çatak kara yolunda mescit ve çeşme inşa edildi. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Çatak’a Gençlik ve Spor Yatırımları için Protokol İmzalandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Çatak Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçeye bir adet 250 kişilik spor salonu, bir adet Gençlik Merkezi, İki adet futbol sahası olmak üzere yeni spor alanları yapılacak.

Zorlu Kış şartlarında kar mesaisi aralıksız davam etti
Çatak’ta etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri yoğun kar mesaisi ile aralıksız devam etti ve kış sınavını başarı ile geçti

Çatak’ta Metruk Binalar Bir Bir Yıkılıyor
Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan,“ Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi amaçlarla kullanılan, yangın ve göçme tehlikesi bulunan ve çevre ve toplum güvenliği için riskli olup, görüntü kirliliği oluşturan metruk binaları, ilçemizde oluşturulan komisyon ile belirleyip kayıt altına aldıktan sonra, yıkıyoruz. İlçemizin daha güzel bir görüntüye kavuşması için, ilçemizde hiçbir metruk yapı kalmayana dek yıkımlarımız devam edecek. " dedi.

Kanal Ve Izgaralarda Temizlik Yapıldı
Çatak Belediyesi, ilçe genelinde bulunan kanal ve ızgara temizliği için ekiplerini seferber etti.

Kıyıcak Mahallesine Kilitli Parke Taşı ve İstinat Duvarı Yapıldı
Çatak Belediye Başkanlığı tarafından kırsal mahallelere yönelik yaptığı kilitli parke taşı ve istinat duvar çalışması tamamlandı.

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU