Çatak Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Çatak Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Çatak Belediyesi Kış,Bahar,yaz demeden tüm alanlarda ve tüm faaliyetlerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çatak Belediyesi , Abdurrahman Şeylan Başkanlığında çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam ediyor. Gerek sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler gerek koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları , gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri vb. gibi bir çok alanda çalışmalar yürütüyor.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE YOĞUN ÇALIŞMA ve EVDE KAL ÇAĞRISI

Çatak Belediyesi ,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarında, iş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulundu.

Çatak Belediye Başkanı Şeylan ilçedeki market ve esnafları gezerek sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Başkan Şeylan tarafından 50 gündan fazla çalışmayan Berberlere maske desteği de yapıldı. Belediye ekipleri hem koronavirüsten dolayı hem de havaların ısınmasıyla kolları sıvayarak yollarda, kaldırımlarda, sokaklarda, park ve bahçelerde bahar temizliği yaptı.

RAMAZAN AYINDA SOSYAL YARDIMLAR DEVAM ETTİ

Çatak Belediyesi Kovid-19 salgını sürecinde ilçe halkının yanında yer alarak ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmadı. Başkan Abdurrahman Şeylan koronavirüs sürecinde işsiz kalan , geliri bulunmayan yada maddi durumu düşük olan ihtiyaç sahibi ailere gıda kolisi yardımında bulundu. Çatak ilçesinde İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret ederek ihtiyaçları doğrultusunda yardımda bulundular.

ŞEYLAN, YOL YAPIM, ONARIM VE TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Çatak Belediyesinde yol yapım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Belediye ekipleri yer yer yüksek yerlerden düşen ve yolları kapatan kaya kütlelerini de yoğun çalışmalar sonucu temizleyerek yolları açtılar. Başkan Abdurrahma Şeylan yeni yapılacak yollar, yeni projeler için gerekli girişimlerde bulunarak, onarım ve bakım yapılacak bölgelerde, yollarda sürekli incelemelerde bulundu. 

 Çatak Belediyesi ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Kıyıcak Mahallesinde, mahallelilerin istekleri doğrultusunda kilit taşı ve bordür çalışmalarına başladı.

Yolu Olmayan Yerleşim Yerine Yeni Yol Yapılacak

Çatak’ta Kıyıcak Mahallesi Uyanıklar Mezrasının araç yolu olmamasından, Köylülerin patika yoldan güçlükler altında sağladıkları Ulaşımlarını kolaylaştırmak için Çatak Belediyesi ekiplerince Uyanıklar Mezrasında sekiz kilometre yol yapılması için incelemer yapıldı.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, “Vatandaşımızın sıkıntılarını gidermeye, taleplerini imkanlarımız doğrultusunda karşılaya devam ediyoruz. Bu mezramızda 15 hane bulunuyor ve bu mezramıza araç ulaşımını sağlayacak hiç yol yok. Mahalle Muhtarımız ile ön incelemelerimizi yaptık teknik ekiplerimiz ilk olarak yol yapılacak güzergahı belirleyip, ardından çalışmalarına başlayacak. İnşallah Ramazan Bayramında vatandaşlarımız evlerine araçlar ile gidecek yürümek zorunda kalmayacak" dedi.

Çatak Belediyesi, tarımsal sulama sezonu öncesi mahallelilerin talepleri doğrultusunda sulama kanalı bakım onarım ve temizlik çalışmalarına başladı.

İlçe merkezine 32 km uzaklıktaki Narlı Mahallesinde 9 yıl önce yapılan 7 km uzunluğundaki Sulama Kanalı toprak ve heyelan yüzünden kapandı. Uzun yıllardır kullanılmayan açık sistem sulama (beton kanal) kanalında sorunlarının çözüme kavuşması için Çatak Belediyesi tarafından temizlik, yapım, bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Çatak Belediyesi olarak vatandaşlara her konuda destek olduklarını vurgulayarak; “Vatandaşlarımızın sulama kanallarını daha randımanlı kullanmaları ve tarımsal sulama sezonunda sorun yaşamamaları için özveriyle çalışıyoruz. Önceki yıllarda yapılmış olan sulama tesisi inşaatlarının eskiyen, bozulan ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan kısımlarının bakım, onarım ve yenileme işlerinin yapımı için oluşturduğumuz ekipler Narlı Mahallemizde çalışmalarına başladı. Çalışmalarımız artarak devam edecek.” dedi.

Çatak Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi'ndeki taziye evi sıkıntısını çözüme kavuşturuyor

Yapılacak olan taziye evinin mahalle açısından önemine değinen Başkan Şeylan, "Taziye evi ihtiyacı olan Adnan Menderes Mahallesi'nde kazı çalışmalarına başladık. Kısa süre içerisinde çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiden mahalleliye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ÇETİN GEÇEN KIŞ AYLARINDA KIŞ SINAVINI BAŞARI İLE GEÇTİ

Çatak Belediyesi zorlu geçen kış ayında da yol açma ve kar temizleme çalışmalarında yoğun çaba harcadı. İlçe merkezindeki yollarda karların temizlenmesinde, Kar kalınlığının 6-7 metreyi bulan yerlerde kar kütlelerini temizleyerek yolların açılmasında , meydana gelen çığ olaylarında kapanan mahalle yollarının açılmasında ve yolların güvenli akışını sağlamak için kapanan yolların temizlenmesinde çalışmalar aralıksız devam etti. Başkan Şeylan çığ olaylarının yaşandığı yerlerde ve yolları açılan mahallelerde incelemelerde bulunmuştu.

SOSYAL ETKİNLİKLER UNUTULMADI

Başkan Şeylan'dan Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Van'ın Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, korona virüs salgını tehlikesi nedeniyle bu sene evlerde kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları mutlu etmek için çeşitli oyuncaklar hediye etti. Başkan Şeylan İlçe merkezine 30 km uzaklıktaki Kato dağı eteklerinde bulunan Kıyıcak Mahallesine giderek  Minik çocuklara hediyelerini  teslim etti.

Başkan Şeylan;"Bu yıl ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan, koronavirüs önlemleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece evlederde kutlanıyor  haftalardır evlerinde kalan minik yürekler daha fazla  üzülmesin istedik, oyuncakları dağıttığımız  çocukların yüzleri güldü" dedi.

Çatak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan da, ilçedeki kamu kuruluşlarında görev yapan kadın memurlara ve ADEM tarafından düzenlenen programa katılan kadınlara çiçek vererek günlerini kutladı. 


ÖZ HABERCİ GAZETESİ - MURAT ÇURKU