Van çaldıran'da TIR yakan 2 PKK'lı öldürüldü

Van çaldıran'da TIR yakan 2 PKK'lı öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Van'da yol keserek beş TIR'ı yakan PKK'lılardan ikisinin silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van Çaldıran’da icra edilen operasyonda, 24 Mayıs 2016 tarihinde Çaldıran-Doğubayazıt yoluna el yapımı patlayıcı döşeyen ve 16 Haziran 2016 tarihinde yolu keserek beş TIR’ı yakan PKK'lılardan olduğu değerlendirilen iki bölücü terör örgütü mensubunun beraberlerinde iki Kalaşnikof piyade tüfeği, sekiz Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 252 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, iki el telsizi, bir kamera ve bir dürbünle birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Bitlis Güroymak kırsalında icra edilen operasyonda ise PKK'lılar tarafından tuzaklanmış üç adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği bildirildi.
Şırnak Silopi’de icra edilen arazi aramasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği kaydedildi.



Valilikten yapılan açıklamada; İlimiz Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığımız ekiplerince icra edilen Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Operasyonu-2 kapsamında 21.06.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış ve çatışma yaşanmıştır.

Çıkan çatışmada, 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.

1)         2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği,
2)         9 adet Kaleşnikof şarjörü,
3)         253 adet Kaleşnikof fişeği,
4)         1 adet el bombası,
5)         Muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.