TÜRSAB’dan havza turizmi için destek sözü

TÜRSAB’dan havza turizmi için destek sözü
Turizmci Kadınlar Platformu üyeleri, 25 Aralık günü yeniden TÜRSAB Başkanlığına seçilen Firuz Bağlıkaya’yı İstanbul’daki makamında ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Turizmci Kadınlar Platformu üyesi, Ayanıstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytaç Tunçdemir, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya, havza turizmine ilişkin bir dosya sunduğunu, Bağlıkaya’nın dosyayı inceledikten sonra, sorun ve taleplerle ilgili olarak yardımcı olacağı sözünü verdiğini söyledi.

Turizmci Kadınlar Platformu üyeleri, 25 Aralık günü yeniden TÜRSAB Başkanlığına seçilen Firuz Bağlıkaya’yı ’daki makamında ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Bağlıkaya’yı ziyaret den heyette, platform üyesi, Ayanıstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Aytaç Tunçdemir de yer aldı.  

HAVZVA TURİZMİNE DAİR DOSYA

Tunçdemir, söz konusu ziyaretle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

TÜRSAB Başkanının ziyaretine  olarak bir dosya ile gittiklerini belirten Tunçdemir, şunları söyledi:


 

“Geçenlerde TÜRSAB seçimleri oldu, Firuz bey tekrar başkan olarak seçildi. Biz de Turizmci Kadınlar Platformu olarak kendisine tebrik ziyaretinde bulunduk. Tabi ben aynı zamanda VAHATUDER Başkan Yardımcısı olarak da gittim ve eli boş gitmedim.  turizmine ilişkin Firuz beye sorunlarımızı ve taleplerimizi içeren bir dosya verdim.”

TALEPLER

Tunçdemir, dosyada yer alan taleplere ilişkin de, şu bilgileri verdi:   

“Bu taleplerimiz de dosyada; 1- turizm fuarına gelmesinin sağlanması, 3-Yurtdışı fuarlarına bölge acentelerinin davet edilmesi, bölge turizmine katkıda bulunacak acentelerin yurtdışı fuarlara katılımının sağlanması, 4-Bölge Turizm Danışmanı ( koordinatörü ) atanması, 5-Bölgeye destek amaçlı info gezileri yaptırılması, yurtiçi ve yurtdışı tur operatörleri, turizm yazarları bölgeye destek amaçlı davet edilerek info gezileri yaptırılması, 6-İran Başkonsolosluğu’nun Van’da açılmasının sağlanmasını, 7-Tarihi önemi olan yerlerin restorasyonlarının yapılması, 8- Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın 24 Saat açık olmasının sağlanması, 9- Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi’nin korunması, şeklinde yer alıyor.”

BAĞLIKAYA’DAN DESTEK SÖZÜ

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın dosyayı inceledikten sonra gereken desteği vereceğini ifade ettiğini belirten Tumçdemir,

“Dosyada yer alan bu sorun ve taleplerimizi tabi şifaen de anlattım, yardımcı olmasını istedim. Kendisi de dosyayı inceledi ve yardımcı olacağını, yapamayacakları olsa da ilgili birimlere aktaracağını söyledi.” diye konuştu.  

Prestij Haber: Adil HARMANCI