Şehit korucular gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit korucular gözyaşları arasında toprağa verildi
Van’n Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde 6 gün önce çıkan çatışmada şehit düşen 2 korucu düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde 6 gün önce PKK'lılar ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 9 asker ile 3 geçici köy korucusu şehit olmuştu. Şehit askerler dün, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle memleketlerine uğurlanırken, şehit olan korucular İhsan Taş ve Muzaffer Aladağ ise bugün Yaşkütük Mahallesi'nde yapılan törenle toprağa verildi. Van'dan helikopterle Yaşkütük Mahalesi'ne getirilen şehit korucular Taş ve Aladağ'ın Türk bayrağına sarılı tabutları mahalleliler tarafından karşılandı. Köy meydanında yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve vatandaşlar katıldı.



Törende şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından her iki korucu için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehitlerin naaşları ambulanslarla Tendürek Dağı eteklerindeki mahalle mezarlığına götürüldü. Babası Muzaffer Aladağ'ın tabutuna son kez dokunan Berfin Aladağ tabutun önünde elinde babasının resmiyle mezarlığa kadar yürüdü. Cenazenin toprağa verilmesine kadar hiç elinden babasının resmini bırakmayan Berfin gözyaşlarıyla babasını toprağa verdi. Korucular Taş ve Aladağ geride 17 yetim çocuk bıraktı.



Törende konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Taşyapan, "Sizler devletimizin, milletimizin yanındasınız. İnşallah bu birlik ve beraberlik devam ettikçe kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Şehitler her zaman gönlümüzdedir. Bu emanete sahip çıkmak bizim görevimizdir. Görevimiz devam ediyor. Bu toprakları kıyamete kadar hep beraber koruyacağız" dedi. Vali Taşyapan, daha sonra şehitlerin çocuklarına Türk bayrağı verdi.
Vali Taşyapan ve beraberindekiler daha sonra köy meydanda bir araya gelerek şehitlerin yakınlarına başsağlığı temennisinde bulunurken, şehitlerin defin sırasında İnsansız Hava Aracı (İHA) bölgede uçuş yaptı.



Şehit olan İhsan Taş’ın 8, Muzaffer Aladağ’ın ise 9 çocuğu var