Çaldıran Belediyesi zorlu geçen 2020 yılını Başarılı kapattı

Çaldıran Belediyesi zorlu geçen 2020 yılını Başarılı kapattı
Çaldıran Belediyesi zorlu geçen 2020 yılında başarılı bir grafik çizerek halkın takdirini topladı ve hizmetlerine aralıksız devam etti

Belediyecilik örneğinin güzel örneklerinden birini gösteren Çaldıran Belediyesi zorlu geçen 2020 yılında başarılı bir grafik çizerek halkın takdirini topladı.

Başta sağlık olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çok zorlu bir yıl olan 2020 yılı bütün olumsuzlukları ile geride kalırkan Çaldıran Belediyesi ilçede yaptığı hizmetler ve çalışmalarıyla göz doldurdu.

2020 yılını hizmetler atağı ile taçlandıran Çaldıran Belediyesi , Şefik EnsariBaşkanlığında son bir yıl içerisinde ilçede hizmetlerini tüm alanlarda başarılı bir şekilde kapattı. Gerek sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler gerek koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları , gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi hizmetlerde çalışmalarını zorlu geçen bir yıla rağmen üstesinden geldi.

Çaldıran Belediyesi yaptığı çalışmalarla ve yaptığı hizmetlerle Çaldıranlı vatandaşların takdirini toplamaya topladı ve  Sadece yapılan hizmetlerle değil yapılan projeler ve yeni yapılacak projeler konusunda da hizmet atağında iddalı olduğunu gösterdi.

Yaz, Kış, Bahar demeden mevsim şartları ne olursa olsun etkin bir hizmet anlayışı sürdüren Çaldıran Belediyesi Şefik EnsariBaşkanlığında iyi çalışmalara ve yeni projelere imza atarak 2020 yılını tamamladı. Yoğun ve çetin geçen kış şartlarında yolların karlardan temizlenmesi, yoğun kar yağışı ile ulaşıma kapanan yerleşim yerlerine hızlı çalışmalarla ulaşıma açılması ve araçların rahat ulaşımı için yolların açılmasıyla kış sınavını başarı ile geçen Çaldıran Belediyesi Bahar ayları ve havaların ısınmasıyla yolların bakım onarımı , yeni yolların açılması, bahar temizliği , park ve bahçelerin temizlenmesi bakımı, korona virüs dezenfeksiyonu ve ilçede yapılan gıda denetimleriyle hizmet anlayışını elinden hiç bırakmadı.

ÇALDIRAN BELEDİYESİNİN 2020 VE KORONAVİRÜS SINAVI

Çaldıran Belediyesi ,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarında, iş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulundu ve  Korona Virüs sürecinde salgına karşı vatandaşlara ve esnaflara maske dağıttı.

Çaldıran'da Belediye başkanı  Şefik Ensari'ın talimatları ile ekiplerin koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda ve vatandaşların sık kullandıkları alanlarda genel temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında hijyen seviyesi en üst düzeye çıkartılarak yapılan çalışmalarla Cadde, sokak , toplu taşıma durakları, Park ve Bahçeler ve toplu kullanım alanları özenle yıkanıp dezenfeksiyon yapıldı.

Normalleşme süreciyle başlayan Cuma Namazlarının kılınacağı camiler ve dışarda kılınacak alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılarak namaz kılınacak hale getirildi.

ÇALDIRAN BELEDİYESİNİN ZORLU GEÇEN 2020 YILI BAŞARILI KARNESİ

Çaldıran Belediyesi geleceğin milli kayakçılarını yetiştiriyor

Çaldıran Belediye Başkanlığına ait termal kayak merkezinde geleceğin milli sporcularının yetiştirilmesi amacıyla minik kayakçılara eğitim veriliyor.2050 rakımlı Çaldıran ilçesinde belediyeye ait ve doğal kardan oluşan termal kayak merkezinde kayak antrenörleri tarafından kayak eğitimi veriliyor. Kayak eğitimleri kapsamında öğrencilere kayak malzemeleri, ulaşım ve yemek imkanları sunuluyor. 

Çaldıran’da eksi 39 derecede çöpler toplanıyor

Çaldıran Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının eksi 39’ye kadar düştüğü ilçede çöpler tek tek topluyor. Çaldıran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce ilçe merkezinde hava sıcaklığının gündüz eksi 15, akşamları ise eski 39 dereceye kadar düşmesine rağmen yürütülen temizlik çalışmaları titiz ve aralıksız devam ediyor.

Başkan Ensari’den uzaktan eğitim gören öğrencilere tablet desteği

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, uzaktan eğitim gören öğrencilere tablet hediye etti. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte bilgisayarı olmayan öğrencilere belediye başkanlığınca tabletler dağıtılmaya devam ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde eğitimlerine devam eden minik öğrencileri ziyaret eden Başkan Ensari, çocuklara eğitimlerinden geri kalmamaları için tablet hediye etti.

Çaldıran Belediyesinden yol tuzlama çalışması

Çaldıran Belediye Başkanlığı karla mücadele ekipleri buzlanmaya karşı caddelerde tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. İlçede mevsimin ilk kar yağışının ardından kapalı yolların açılmasıyla birlikte caddelerde olası buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çaldıran’da kaldırım ve çatılardaki buz sarkıtları temizlendi

Çaldıran Belediyesi ekipleri, mevsimin ilk kar yağışının ardından çarşı merkezinde bulunan kaldırımları ve çatılarda oluşan buz sarkıtlarını temizledi. Çaldıran ilçede mevsimin ilk kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Çaldıran Belediyesinin oluşturduğu karla mücadele ekibi de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyenin oluşturduğu karla mücadele ekibinin gece gündüz demeden hizmetlerini sürdürürken, insan yoğunluğunun yaşandığı merkezde bulunan kaldırımları ile çatılarda oluşan buz sarkıtları temizlendi.

Çaldıran Belediyesinden karla mücadele çalışması

Çaldıran Belediyesi ekipleri, etkisini kaybeden yağışların ardından çarşı merkezindeki karları iş makinelerinin yardımıyla toplayarak ilçe dışına taşıdı. İlçe etkili olan kar yağışının çarşı merkezinde insan ve araç trafiğini olumsuz etkilememesi için belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Belediye ekipleri, karları temizleyerek ilçe dışına kamyonlarla taşırken, buzlanmaya karşı da tuzlanma çalışmalarını yürüttü. 

Çaldıran Belediyesinden kitap kafe ve spor kompleksi

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin girişimleri sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçede bulunan Merkez Park’ta kitap cafe ve hazine arazisine de spor kompleksi yapımı planlanıyor. Azerbaycan Caddesi üzerinde bulunan ve 5 bin metrekare alan üzerinde kurulan Merkez Park’ta kitap cafe, Sellik yolu üzerindeki 30 bin metrekarelik hazine arazisinde ise çok amaçlı spor kompleksinin yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığına proje sunuldu.

Çaldıran Belediyesinden stabilize yol çalışması

Çaldıran Belediye Başkanlığı ilçede stabilize yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları aplikasyon çalışmalarından sonra Karadulda Mahallesi’nin Tekkesuyu mezrasında 2 bin 300 metrelik stabilize yol çalışmasını tamamladı. 

Çaldıran Belediyesinden sulama kanalı yapımı

Çaldıran Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, tarım arazilerinin suya kavuşması ve tarıma elverişli hale gelebilmesi için su kanalları açarak toprağın suyla buluşmasını sağlıyor.

Çaldıran’da korona virüs denetimi

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Van’ın Çaldıran ilçesinde korona virüs denetimi yapıldı. Çaldıran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberindeki polis, tarım ve sağlık ekipleriyle ilçede market, lokanta, unlu mamullerin üretildiği yerler, kasap ve fırın gibi birçok iş yerini denetledi.

Çaldıran Belediyesinin ektiği patatesin hasadı yapıldı

Çaldıran Belediye Başkanlığının ilçedeki tarım ürünlerinin çeşidinin arttırılmasına yönelik hazırladığı proje kapsamında ekilen patatesin hasadı yapıldı. Çaldıran’da tarımsal alanlarda verimliği ve ürün çeşidini arttırmaya yönelik yürütülen proje kapsamında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde iki farklı noktada numune amaçlı patates ekimi gerçekleştirilmişti.

Çaldıran Belediyesinden 75 yataklı hastanenin yoluna sıcak asfalt

Çaldıran Belediyesi, yapımı tamamlanan 75 yataklı devlet hastanesinin yolunu sıcak asfaltla kapladı. İki yıl önce yapımına başlanan Çaldıran Devlet Hastanesinin yapımında sona gelindi. Bununla birlikte Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin girişimleri sonucu hastane yoluna bitümlü sıcak asfalt yapıldı.

Çaldıran Belediyesi 40 okulda onarım çalışması yaptı

Çaldıran Belediyesi, Fen Işleri Müdürlüğünce 40 okulun bakım ve onarımını yaparak, öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda eğitim görmelerini sağladı. Belediye ekipleri, öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim öğretim görmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürdü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, eğitime katkılarının devam edeceğini belirterek, “Öğrencilerimizin oyun oynayacakları ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturmaya devam ediyor.

Çaldıran Belediyesinden iki okula kütüphane

Çaldıran Belediyesi ile İlçe Halk kütüphane Müdürlüğü tarafından ilçe kırsalında bulunan iki okula kütüphane kuruldu.

Çaldıran Belediyesinden evde bakım hizmeti

Çaldıran Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan hasta, yaşlı ve çocukları evlerinde ziyaret ederek ücretsiz bakım hizmeti verdi

Proje kapsamında ekilen fasulye ve nohutun hasadı tamamlandı

Çaldıran Belediyesi tarafından ilçede tarım ürünlerinin çeşidinin arttırılmasına yönelik hazırlanan proje kapsamında ekilen fasulye ve nohutun hasadı tamamlandı.

Çaldıran Belediyesinden öğrenciler için ‘tablet ve bilgisayar’ kampanyası

Çaldıran Belediyesi, uzaktan eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin derslere sağlıklı katılabilmesi için bilgisayar ve tablet kampanyası gerçekleştirdi.

Çaldıran’daki atıl park ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülüyor

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, 75 bin metrekare alan üzerinde kurulan atıl durumdaki parkta incelemeler yaparak ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Çaldıran’da metruk yapıların yıkımı 

Çaldıran Belediyesi tarafından tespit edilen metruk yapıların yıkımı sürüyor. Çaldıran Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tespit edilen metruk yapılar, sahipleri bilgisi doğrultusunda yıktırıldı.

Çaldıran’da temizlik ve yol onarım çalışması

Çaldıran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri temizlik hizmetinin yanında bozulmuş mahalle yollarını da onardı.

Çaldıran Belediyesinden yol onarım çalışması

Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen yol yapım ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan bordürlü kilitli parke taşlı yollarda yaşanan bozulmalar, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yeniden onarıldı

Çaldıran Belediyesinden çiftçilere 10 bin sebze fidesi

Çaldıran Belediyesi tarafından sebzeciliğin yaygınlaştırılması için çiftçilere ücretsiz olarak 10 bin fide dağıtıldı. Tarımsal alanlarda verimliliği arttırmaya yönelik başlatılan çalışmada başarının elde edilmesi ile birlikte gelecek yıldan itibaren daha geniş alanlarda farklı desteklerin verilmesini planlayan Çaldıran Belediyesi, ilçenin bakir topraklarını yeni sebze fideleriyle süsleyerek çiftçilere yeni ekmek kapısı açmayı hedefliyor.