Çaldıran Belediyesi Satranç turnuvası başladı

Çaldıran Belediyesi Satranç turnuvası başladı
Çaldıran Belediyesi Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından Çaldıran Halk Kütüphanesi Salonunda düzenlenen Satranç Turnuvası başladı.

3 kategoride düzenlenen turnuvaya 8-75 yaş grubundan onlarca yarışmacının yanı sıra Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir katıldı.

Yarışma öncesi  açılış konuşması yapan Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, göreve geldikleri  günden bu yana kültür ve sanat alanında çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. İlçede çok amaçlı kültür merkezi bulunmadığına dikkat çeken Demir, “İlçenin en önemli sorunlarından bir olan kültür ve sanat etkinliklerini yaygınlaştırma çabalarımız var. Bu esasla ilçemize çok amaçlı bir kültür merkezi projesini 2017 çalışma takvimi içerisinde faaliyete geçireceğiz. İlçemizde bulunan gençlerimizin madde bağımlılıklarından ve kötü ortamlardan uzaklaştırmak için elimizden gelen tüm çabaları seferber ediyoruz. Satranç sporu çocuklarımızın ruhsal ve zihinsel gelişimini önemli yönde etkileyen bir spor dalıdır. Bu nedenle de bizzat turnuvalara katılarak hem okullarda yaygınlaşması yönünde hem de turnuvaların gerçekleşmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Turnuvanın hayırlara vesile olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.



Konuşmaların ardından Eşbaşkan Demir,  turnuvanın açılış hamlelerini yaptı. Kategorilerinde dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verileceği turnuva 2 gün sürecek.