Çaldıran Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor

Çaldıran Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor
Çaldıran Belediyesi ilçe merkezinde yaz kış demeden çalışmalarına aralıksız devam ederek ilçe halkının takdirini topluyor

Çaldıran Belediyesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Başkan  Şefik Ensari Başkanlığında çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam eden Çaldıran Belediyesi özellikle koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilçe merkezinde yollar, parklar, okullar ve alanlarında gerekli çalışmaları başarı ile yaptı. Çaldıran Belediyesi gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarına etkin rol oynayarak çalışmalarına durmadan devam ederek halın takdirini topladı.

 

KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI VE DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Çaldıran Belediyesi ,koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarını başarı ile gerçekleştirdi. İş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulunmaya devam eden Çaldıran Belediyesi korona virüs sürecinde marketlerde, bakkallarda , fırın ve lokantalar maske , mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına özen göstererek gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

 

YOL YAPIM VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çaldıran Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmalarına da yaz kış demeden aralıksız devam ediyor. İlçe merkezindeki tüm ana caddelerde kaldırımlar yapılarak yeni sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Çaldıran Belediyesi vatandaşların sağlam ve sağlıklı ayak basacakları kaliteli ve sağlıklı mazemeler kullanarak yollar kaldırımlar ve alt yapı çalışmaları da yaparak halkın takdirini toplamaya devam ediyor.

Çaldıran Belediyesi gerek yol yapım kaldırım ve alt yapı çalışmalarıyla gerek yeni peyzaj çalışmaları ve ışıklandırma sistemleriyle ilçe merkezinin modern bir görünümüne kavuşması için yeni çalışmalara ve yeni projelerle başarılı belediyecilik çizgisinden yürümek istiyor.

 

 Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari öncülüğünde kırsal mahallelerde ziyaretler gerçekleştirildi.    Şefik Ensari yaptığı kırsal mahalle ziyaretlerinde halkın sorunlarını ve dertlerini yerinde dinledi. Solak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ilçe halkının takdirini aldı.

 

 

 

ÇALDIRAN BELEDİYESİNİN SON YAPTIĞI ÇALIŞMALARI

 

 

Kaymakam Dinç ve Başkan Ensari’den esnaf ziyareti

Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ile Belediye Başkanı Şefik Ensari, esnaf ziyaretine devam ederek sorun ve taleplerini dinliyor. Pandemi süresince halkı ve esnafı yalnız bırakmayarak sorun ve taleplerini dinleyen Dinç ve Ensari, yapılaması gereken hizmetlerin ise ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçirileceğini belirttiler.

Çaldıran Belediye Başkanlığınca tarım arazileri için sulama kanalları yapıyor.

Çaldıran Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, tarım arazilerinin suya kavuşması ve tarıma elverişli hale gelebilmesi için su kanalları açarak toprağın suyla buluşmasını sağlıyor.

 

Çaldıran Belediye Başkanlığı, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilere desteğini sürdürüyor.

Dünyada ve Türkiye’de etkili olan pandemiden dolayı yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilere Çaldıran Belediyesi tarafından eğitim seti dağıtıldı. İnterneti ve bilgisayarı olmayan öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması için eğitim setleri hazırlayarak dağıttıklarını belirten Belediye Başkanı Şefik Ensari, “Dünyada ve ülkemizde etkili olan pandemiden dolayı öğrencilerimiz yüz yüze eğitimden uzak kaldılar. 

 

Çaldıran’da karla mücadele için kriz masası kuruldu

Çaldıran Belediye Başkanlığınca kış mevsiminde olası kar yağışı ve olaylara karşı “Kriz masası” kuruldu. Yoğun kar yağıyı ve hava sıcaklığının eksi 46 dereceye kadar düştüğü ilçede kriz masası oluşturuldu.

Çaldıran’da korona virüs denetimleri aralıksız sürüyor

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Van’ın Çaldıran ilçesinde korona virüs denetimi yapıldı.

Çaldıran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberindeki polis, tarım ve sağlık ekipleriyle ilçede market, lokanta, unlu mamullerin üretildiği yerler, kasap ve fırın gibi birçok iş yerini denetledi. 


 

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Van’ın Çaldıran ilçesinde korona virüs denetimi yapıldı.

Denetime Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Ozan Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çağrı Gökçe katıldı. Pandemi nedeniyle bakanlığın yayımladığı kuralları tek tek anlatarak esnaf ile vatandaştan sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını isteyen yetkililer, denetimlerde maskesi bulunmayan vatandaşlara maske de dağıttı.

 

Çaldıran Belediyesinden sonbahar temizliği yapıldı

 

Çaldıran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan 100’e yakın yerleşim merkezinde hummalı şekilde sonbahar temizliğini yaptı. Ekipler halinde 100’e yakın yerleşim biriminde sonbahar temizliğinin aralıksız devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Şefik Ensari, “Belediyemiz ekipleri, sonbahar temizliğini aralıksız devam etmektedir.

 

Çaldıran Belediyesinden stabilize yol çalışması

Çaldıran Belediye Başkanlığı, ilçede stabilize yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları aplikasyon çalışmalarından sonra Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde stabilize yol çalışmalarına başladı.

Çaldıran Belediyesinin ektiği patatesin hasadını yaptı

Çaldıran Belediye Başkanlığının ilçedeki tarım ürünlerinin çeşidinin arttırılmasına yönelik hazırladığı proje kapsamında ekilen patatesin hasadını yaptı

 

Çaldıran’da bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

Çaldıran ilçesinde “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında 100 dönüm arazi üzerine bin 500 fidan dikilerek kent ormanı oluşturuldu.

“Milli Ağaçlandırma Günü” çerçevesinde Çaldıran Belediyesince askeri bölge ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı semt sahası çevresinde bulunan 100 dönüm araziye bin 500 adet kara çam, mavi ladin ve badem fidanı dikimi yapıldı. 

 

Çaldıran Belediyesinden 75 yataklı hastanenin yoluna sıcak asfalt

Çaldıran Belediyesi, yapımı tamamlanan 75 yataklı devlet hastanesinin yolunu sıcak asfaltla kapladı.

İki yıl önce yapımına başlanan Çaldıran Devlet Hastanesinin yapımında sona gelindi. Bununla birlikte Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin girişimleri sonucu hastane yoluna bitümlü sıcak asfalt yapıldı.

 

Çaldıran Belediyesi 40 okulda onarım çalışması yaptı

Çaldıran Belediyesi, Fen Işleri Müdürlüğünce 40 okulun bakım ve onarımını yaparak, öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda eğitim görmelerini sağladı.

Belediye ekipleri, öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim öğretim görmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Çaldıran Belediyesinden iki okula kütüphane

Çaldıran Belediyesi ile İlçe Halk kütüphane Müdürlüğü tarafından ilçe kırsalında bulunan iki okula kütüphane kuruldu.

Çaldıran Belediyesi, kırsalda bulunan okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilmeleri için harekete geçti.

 

Çaldıran Belediyesinden evde bakım hizmeti

Çaldıran Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan hasta, yaşlı ve çocukları evlerinde ziyaret ederek ücretsiz bakım hizmeti veriyor.

Çaldıran Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmayla maddi durumu düşük olan hasta, yaşlı, engelli ve çocuklara ücretsiz kişisel bakım hizmeti veriliyor.

Proje kapsamında ekilen fasulye ve nohutun hasadı tamamlandı

Çaldıran Belediyesi tarafından ilçede tarım ürünlerinin çeşidinin arttırılmasına yönelik hazırlanan proje kapsamında ekilen fasulye ve nohutun hasadı tamamlandı.

Çaldıran Belediye Başkanlığınca tarımsal alanlarda verimliği ve ürün çeşidini arttırmaya yönelik yürütülen proje kapsamında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde numune amaçlı nohut, patates ve fasulye gibi ürünlerin ekimi gerçekleştirildi. 

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU