Vatandaşlar Fizik Tedavi ile şifa buluyor

Vatandaşlar Fizik Tedavi ile şifa buluyor
Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi’ne başvuran felçli hastalar şifa buluyor.
Rehabilitasyon ve felçli hastaların yanı sıra trafik kazası sonrası sakat kalmış hastalar da Fizik Tedavi Ünitesi’nde verilen tedavi hizmetlerinden yararlanıyorlar. Fizik Tedavi Ünitesi’ne günübirlik gelen hasta sayılarının çoğunlukta olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Hamide Sümeyye Sözen, bu hastaların genel olarak bel, omuz ve boyun ağrıları şikayeti olduğunu söyledi. Hastanede poliklinik ve tedavi hizmeti verdiklerini kaydeden Sözen, “Hastalarımız genel olarak bel ve boyun fıtığı, kas hastalıkları, kafa travmaları ve sinir sıkışmaları gibi sorunlarla bize başvuruyor. Bunun yanında kırık sonrası rehabilitasyon, doğumsal anomakler, trafik kazası sonrası sakat kalan ve protezli hastalara da hizmet veriyoruz. Aynı zamanda hastalarımız ortez uygulamaları ve destek cihazlarımızdan yararlanıyorlar.

Çoğunlukta bel, omuz ve boyun ağrıları olmakla birlikte rehabilitasyon hastaları, trafik kazaları sonrası hastalar ile felçli hastalar ve ortopedik sıkıntısı olan hastalar polikliniğimize başvurmaktadırlar. Fizik Tedavi Ünitesi’nde polikliniğin yanı sıra tedavi servisi ve tedavi ünitesi bulunmaktadır. Yataklı serviste günlük 30 civarında hasta değerlendirmekteyiz. Aynı zamanda ünitemize başvuran diğer hastalarımızla birlikte bu sayı 80’e kadar çıkmaktadır. Hastalarımız özellikle Tatvan ilçe merkezinden gelen hastalar değil, çevre ilçeler ile bağlı köyler ve çevre illerden de gelen hasta sayımız çoğunluktadır. Yeterli ekip ve ekipmanlarımız olduğu için rehabilitasyon hastası dediğimiz felçli hastalar ile trafik kazaları sonrası sakat kalmış hastalarımız da var” dedi.
Hastalar ise, Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasındaki Fizik Tedavi Ünitesi’nde verilen hizmetten memnun olduklarını ve kısa sürede çok ilerleme kat ettiklerini ifade ederek, tedaviye devam ettikleri sürece şifa bulduklarını kaydettiler.