Diyarbakır Valiliği: 12 kayıp vatandaş var

Diyarbakır Valiliği: 12 kayıp vatandaş var
Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında meydana gelen patlamada kayıp olarak görünen 12 vatandaşın kimlik tespitiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü duyurdu. 
Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 4 kişiden 3’ünün cenazesinin toprağa verildiğini, kayıp olarak görünen 12 vatandaşın kimlik tespitiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü duyurdu. 

Diyarbakır Valiliği, dün Sur ilçesi Dürümlü mezrasında, bomba yüklü kamyoneti infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış patlayıcı madde yüklü damperli bir kamyonun Tanışık Mahallesi’nden geçmesi esnasında, kamyonu kullanan ve bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla, vatanını ve milletini seven köylü vatandaşlarımız arasında yaşanan tartışma sonucu kaçmaya başlayan kamyonun köylü vatandaşlar tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkiinde kaçamayacağını anlayan kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü kamyonu patlattığı değerlendirilmektedir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl ili Genç ilçesi Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 9 Mayıs 2016’da gasp edildiği tespit edilmiştir” denildi.


Patlamada, kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4’ünün hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı anımsatılarak, “Yaralı vatandaşlar ildeki hastanelere kaldırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Söz konusu patlamada yaşamını kaybeden vatandaşlarımızdan kimliği tespit edilen 3 kişi bugün defnedilmiştir. Kayıp olarak görünen 12 vatandaşımızın kimlik tespitleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Yaşanan patlama olayıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.