Bitlis'te tırlar buzlanma nedeniyle devrildi

Bitlis'te tırlar buzlanma nedeniyle devrildi
Bitlis-Diyarbakır karayolunda oluşan buzlanma nedeniyle birçok TIR devrildi. Bitlis- Diyarbakır karayolunun 5’inci kilometresindeki Arıcılık mevkiindeki üç ayrı noktada kaza meydana geldi.
Sabah saatlerinde yollarda oluşan buzlanma nedeniyle Bitlis- Diyarbakır karayolunun 5’inci kilometresindeki Arıcılık mevkiindeki üç ayrı noktada kaza meydana geldi. Batman’dan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gitmekte olan 06 FA 5160 plakalı tanker, kayarak takla attı. Takla atan tankerden yola serpilen yakıtın etrafa dağılmaması için önüne kumdan set çekildi.

50 metre ilerisinde ise 61 K 0921 ile 47 KB 438 plakalı iki TIR kafa kafaya çarpışarak yolu trafiğe kapattı. Aynı mevkide Baykan istikametinden Bitlis’e doğru gelmekte olan 13 J 136 plakalı yolcu minibüsü ile bir TIR çarpıştı. Meydana gelen kazalarda ölü ve yaralı olmazken, olay yerine ambulans ve itfaiye sevk edildi.



Olay yerine gelen karayollarına ait iş makineleri ve vinçler, kaza yapan TIR’ları yoldan çıkarmak için çalışma başlattı. Kaza nedeniyle saatlerce kapanan Bitlis- Diyarbakır karayolu, araçların kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı.