Bitlis'in eğitimde hedefi bölge birinciliği

Bitlis'in eğitimde hedefi bölge birinciliği
Bitlis'in Ahlat ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. dönem genel değerlendirme toplantısı yapıldı. Bitlis'te hedef bu yıl hedef bölgede birinci olmak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, şube müdürleri ile ortaokul ve ortaöğretim okulu idarecileri katıldı. Toplantıda konuşan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, “İlçe Kaymakamımızın maddi ve manevi destekleriyle Ahlat ilçemizin Akademik başarısını daha üst seviyeye çıkarmak adına ‘Eğitim Kalitesini Arttırma Eylem Planı’ geçen eğitim öğretim yılında ilçe genelindeki tüm okullarımızda uygulandı. Bu eylem planı 2015-2016 eğitim öğretim yılında da uygulamaya devam edilmektedir. Sayın Kaymakamımızın bu eylem planını önemsedikleri gibi yöneticilerimizle birlikte bizde önemsedik.


Eylem planındaki aşamaları adım adım takip etmek ve değerlendirmek için geçen yıl ilçe müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz ‘İlçe Sınav İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’ haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek gerektiğinde okullarda incelemelerde bulunarak eylem planının uygulanması aşamasında tespit edilen eksiklikleri giderme adına düzenlenen raporlar okullarımıza iletilmektedir. İlçe Sınav İzleme ve Değerlendirme Komisyonu bu yılda çalışmalarına devam etmektedir. 1. dönemde 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik yapılan deneme sınavlarına yönelik sonuçları ile TEOG sınavı sonucu oluşan tablonun değerlendirilmesi noktasında hazırlamış olduğumuz sunumları paylaşacağım.

Yapılan tüm bu çalışmalar sonucunda geçen yıl birinci TEOG, ikinci TEOG ve LYS’de başarılar elde edilmiştir. Fen liselerine öğrenci yerleştirmede geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 50’lik bir artış, birinci TEOG’ta il üçüncüsü, ikinci TEOG’ta il ikincisi ve LYS’de il birinciliği elde eden ilçemiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci TEOG sonucuna göre ilçemiz 49,14’lük puandan 3.12’lik bir artışla 52.26’ya, 58.9 olan net ortalaması yaklaşık olarak 4 net ortalama artışı ile 62.7’ye yükselmiş, 100 ve üzeri net yapan öğrenci sayısında yüzde 55’lik bir artış olmasına rağmen bu sonuçlar bizi bölgede en iyi ilçe yapma hedefine ulaştırmamıştır. İlimiz genelinde en yaygın tarım ilçemizde yapılmaktadır.

Dolayısı ile tarım işçiliği kapsamında kırsaldaki öğrencilerimizin devamsızlıkları asıl hedefe varmada bizleri oldukça olumsuz etkilemektedir. 2015 Ekim ayı başlarında ilçe genelindeki devamsız öğrenci sayımız 667 iken, yapılan çalışmalar sonucunda 450’ye yakın öğrencinin okula devamı sağlanmıştır. Şubat ayı verilerine göre ilçe genelindeki devamsız öğrenci sayımız 200 civarına düşürülmüştür. Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerini öğrenen, yaşayan ve yaşatan bireyler olarak yetiştirmekle birlikte bölgemizde en iyi ilçe olma hedefimize ulaşma noktasında gerekli çalışmalarımız ekip ruhu ile devam edecektir” dedi.


Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, asıl hedeflerinin bölgenin en iyi ilçesi olmak olduğunu belirterek, “Bugün bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu bizim için bir başlangıç, bir mihenk noktamız olacaktır. Yapılacak çok iş var. Daha önce yapılan TEOG sınavı sonucunda yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin performansını değerlendirdiğimiz gibi nisan ayında yapılacak ikinci TEOG'ta aynı şekilde değerlendirilecektir. Sizin temponuz, çalışma şekliniz ve bu işe ne kadar önem verdiğiniz sonucunda şekillenecektir. İnanıyorum ki her şey daha güzel olacak. Gazi Mustafa Kemal’in bir sözü var, ‘Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz’ diye. Ben sizlerden mazeret değil, maharet bekliyorum, ciddi gayret bekliyorum. Yapacağımız iş belli. Kendi eksikliğimizi bulup bunu tedavi etmek. Okulunuz sizlere göre şekil alır.


Siz bu işi ne kadar ciddiye alırsanız öğretmenleriniz de o kadar ciddiye alır. Geçmiş senelere nazaran artan bir grafiğimiz var. Elde edilen bu sonuçlar yeterli mi? Elbette değil. Bunu her zaman söylüyorum, hedefimizde bölgenin en iyi ilçesi olmaktır. Bu bana hiçte zor gözükmüyor. Bunu hep beraber yapabiliriz. Yeter ki bunun olması için gerekli aklı kullanalım, gerekli gayreti gösterelim. Geçen sene önemli basamaklar çıktık, puan arttırdık, göğsümüz kabardı. TEOG'ta ikinci, LYS’de birinci olduk.


Ben geçen seneki gösterdikleri performanstan ve bu yıl yapılan birinci TEOG’taki puan artışından dolayı emek ve gayret sarf eden tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiamızın tüm çalışanlarına teşekkür ederek, başarılarının devamını diliyorum. Geçen yıl ki başarı da emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve çalışanlarımız tarafımdan taltif edildi. Bu yılda başarıda pay sahibi olacak öğretmen ve yöneticilerimiz aynı şekilde tarafımdan taltif edilecektir” dedi.