Bitlis Güroymak'ta başına 1 milyon ödül bırakılan PKK'lı ele geçirildi

Bitlis Güroymak'ta başına 1 milyon ödül bırakılan PKK'lı ele geçirildi
Bitlis’in Güroymak ilçesinde düzenlenen operasyonda başına 1 milyon lira ödül konulan terör örgütü PKK’nın sözde Garzan Eyalet Sorumlusu Hemgin Koçer kodlu C.A ile birlikte 2 PKK’lı ölü, 2'si de yaralı ele geçirildi.
Alınan bilgilere göre, 4 kişilik PKK’lı grubun ilçe hükümet konağı başta olmak üzere ilçede bulunan polis ve korucu kontrol noktalarına saldırı yapacağı ihbarını alan jandarma ve polis ilçe çevresinde kontrollerini arttırdı. Saldırganlar Muş’un Altınova beldesi üzerinden Güroymak’a girmeyen çalışırken insansız hava aracıyla (İHA) tespit edildi.

Muş’un Hasköy İlçe Jandarma ve korucuların PKK’lılara teslim ol çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü, 2 PKK’lı ise yaralı olarak olay yerinden kaçtı. Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen operasyon kapsamında yaralı 2 PKK’lıdan biri Büvetli köyünde, diğeri ise Güroymak ilçesine bağlı Günkırı Beldesinde yakalandı.

OPERASYONDA SÖZDE EYALET SORUMLUSU DA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ölü ve yaralı olarak ele geçirilen PKK’lıların üzerinden çıkan mühimmat ve saldırını ile ilgili inceleme yapan güvenlik güçleri yapılması planlanan saldırıyı bizzat sözde bölgenin Garzan Eyalet sorumlusunun planladığı ve saldırıya iştirak ettiği tespit edildi.

Saldırıyı planlayan sözde Garzan Eyalet Sorumlusu Hemgin Koçer kodlu C.A da etkisiz hale getirildi. Ödül yasasına göre Hemgin Koçer kodlu PKK mensubunun başına 1 milyon lira ödül konulduğu tespit edildi.

Öte yandan, operasyon sonucunda 50 kilo gram patlayıcı madde, bir kanas keskin nişancı tüfeği, bir biksi otomatik tüfek ile 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 addet roket, bol miktarda mühimmat ele geçirildi.