Başkale’de ‘Kadınlar Günü’ etkinliği

Başkale’de ‘Kadınlar Günü’ etkinliği
Van’ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk; Kadın Emeği Pazarı ve Kadın Yaşam Merkezindeki kadınları ziyaret ederek günlerini kutladı. 

Başkale Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Başkale Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ve eşi Zuhal Öztürk ile kurs hocaları ve kursiyerler katıldı. Kaymakam Öztürk ve eşi Zuhal Öztürk, Kadın Emeği Pazarında kilim dokuyan kadınları tek tek ziyaret ederek günlerini kutladı. Daha sonra Kadın Yaşam Merkezine geçen Öztürk ve eşi, burada kadınlarla sohbet etti. 

"Kadın annedir, toplumumuzun temel yapı taşıdır” diyen Kaymakam Öztürk, “Bir toplumda kadın yoksa, o toplum bitmiştir. Sizlerin iş hayatına katılmanız için belediye olarak desteklerimiz her zaman sürecektir. Tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlıklı ve başarılı günler temenni ediyorum" dedi. 

Kadın Emeği Pazarında kilim üreten kursiyerler; Öztürk ve eşine birer çanta hediye ettiler.  Etkinlik, Kaymakam Öztürk’ün kadınlarla birlikte ilçede bulunan bir restoranda yemek yemesi ile son buldu.